Naslovna » Naslovna » Stockholm gori: Imigranti u neredima zapalili stotine automobila
švedska, imigranti pale auta

Stockholm gori: Imigranti u neredima zapalili stotine automobila

Share Button

Okidač za nasilje je incident prije nekoliko dana kada je policija ustrijelila imigranta koji je policajca napao mačetom!

Iako je Švedska simbol sjevernoeuropske multikulturalnosti te je iskazala veliko gostoprimstvo prema izbjeglicama (primaju najviše useljenika u odnosu na broj stanovnika), u proteklih pet dana na stockholmskim su ulicama zbog, kako se tvrdi i u neovisnim izvještajima, velikog priljeva imigranata izbili neredi u kojima je zapaljeno više stotina automobila pa je morala intervenirati i policija.

Nekoliko je prosvjednika uhićeno zbog napada na policajce.neredi-svedska, gore auta

Lijeva aktivisti tvrde da je za prosvjede kriv rasizam koji je prisutan među nekim švedskim skupinama koje su tražile povod za prosvjede. Do prosvjeda je došlo u u predgrađu Husby, gdje živi 80 posto ljudi koji dolaze iz Turske, Somalije i arapskih država.

U tom stockholmskom predgrađu neredi su izbili i prije godinu dana nakon što je policija ubila jednog Portugalca. Scenarij je bio isti – stotine zapaljenih automobila, 11 uhićenih zbog paljevine i pljačke. Policija je tada tvrdila kako su nemiri unaprijed planirani, no sada takvih tvrdnji nema. Neredi su se proširili na Malmö i Gotteborg.

Ove nerede švedski mediji uspoređuju s neredima u Engleskoj 2011. godine.

D. L./foto:facebook

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-huda-jama

Predsjednica Republike na pokopu u Mariboru: “Klanjam se svim žrtvama komunističkih zločina”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom je groblju Dobrava odala počast žrtvama komunističkih zločina ekshumiranih …

-->