Naslovna » Naslovna » Šuker se vratio s Tajlanda: “Hvala što ste došli, žurim na derbi!”
šuker

Šuker se vratio s Tajlanda: “Hvala što ste došli, žurim na derbi!”

Share Button

Predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je protekla dva tjedna bio izvan Hrvatske unatoč uzavreloj situaciji u domaćem nogometu, vratio se u Zagreb nakon boravka u Tajlandu gdje je nastupio u utakmici Global Legend Series, u kojima sudjeluju umirovljene nogometne zvijezde.

Okupljenim novinarima na zagrebačkom aerodromu Šuker se zahvalio što su ga dočekali, te je poručio da će ih glasnogovornik HNS-a informirati o tome kada će dati izjavu u vezi situacije u hrvatskom nogometu.

– Hvala što ste došli. Zadovoljan sam što ste me ovdje dočekali. Evo, napokon sam se vratio – izjavio je Šuker i izbjegavao davati odgovor na pitanja o gorućim problemima u hrvatskom nogometu.

Po povratku iz Tajlanda Šuker će prisustvovati utakmici Dinama i Rijeke na Maksimiru, a podrobnije će se javnosti obratiti idućih dana.

Sve je počelo tako što su 22. studenoga igrači Hajduka odbili igrati derbi protiv Dinama, jer je nekim pripadnicima Torcide koji se nalaze na tzv. crnoj listi zabranjen ulaz. Već sljedeći dan čelnici Hajduka zatražili su ostavku Šukera i cijelog vodstva HNS-a. Tjedan dana kasnije na prosvjednom skupu na splitskoj Rivi, na kojem se okupilo oko 30.000 ljudi, navijači i predstavnici Hajduka su ponovili zahtjev za ostavkama.

Šuker je, prema objavljenom u hrvatskim medijima, još iz Bangkoka poručio da neće podnijeti ostavku jer ima podršku HNS-a.šuker  povratak

U ponedjeljak bi se vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza trebalo sastati sa ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom, što je prije nekoliko dana učinilo izaslanstvo Grada Splita i Hajduka, koje je tražilo izmjene Zakona o sportu te izmjene spornog članka Zakona o sprečavanju nereda na sportskim borilištima kako bi se spriječilo da organizatori sportskih događaja sastavljaju tzv. crne liste navijača.

Kako je rekao u intervjuu za Bangkok Post, Šuker je u Tajlandu boravio iz dva razloga, da bi odigrao ekshibicijsku utakmicu u okviru proslave rođendana tajlandskog kralja, te da bi potpisao sporazum o suradnji sa Worawijem Makudijem, predsjednikom Tajlandskog nogometnog saveza i članom Izvršnog odbora Fife od 1997. U tom intervjuu kazao je i da želi postati član Izvršnog odbora Fife.

Marina Radev


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->