Naslovna » Naslovna » Svoju zlatnu olimpijku Amerikanci ‘razapeli’ zbog himne
Gabby Douglas,

Svoju zlatnu olimpijku Amerikanci ‘razapeli’ zbog himne

Share Button

Gabby Douglas, članica američke gimnastičarske ekipe, koja je na Olimpijskim igrama osvojila zlato, izazvala je velike polemike u svojoj zemlji zbog načina na koji je slušala himnu

Simone Biles, Laurie Hernandez, Madison Kocian i Alexandra Raisman odslušale su američku himnu s desnom rukom na srcu, a Gabby Douglas imala je obje ruke spuštene.

Pojedinci su njezin čin nazvali sramotnim te da je tako pokazala nepoštovanje prema svojoj zemlji, a te nevjerojatne kritike prema zlatnoj olimpijki izazvale su mnoštvo verbalnih napada na društvenim mrežama i u medijima.

No, bilo i onih koji su stali u njezinu obranu te poručili da ona ” ima pravo na svoj život i stav”, a jedna tviterašica čak je u cijelu ‘aferu’ umiješala Michaela Phelpsa pa se pitala kako to da nitko nije napao njega koji se za vrijeme himne znao smijati.

Oglasila se i prozvana Gabby koja se je prvo zahvalila na potpori te je zatim jasno dala do znanja kako se uvijek s respektom odnosila prema svojoj zemlji, da nije imala namjeru nikoga uvrijediti i da se ispričava onima koji su se osjetili uvrijeđenima.

M. R. /Foto:reuters


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->