Počinje se proizvoditi unaprijeđeni iPad Air

lipanj 12, 2014 maxportal
Share Button

Već umorni od glasina o iPhoneu 6, kao blago osvježenje, dolaze nam informacije o nasljedniku iPada Air.Prema članku objavljenom na ETNews, iPad Air 2 zadržat će dizajn aktuelnog modela, što znači da će se većina promjena desiti ispod kože. Isporučivat će se sa potentnijim A8 čipom a velika novina bi trebala biti i iSight 8MP stražnja kamera. Prednja kamera bi takođe trebala biti unaprijeđena sa 1,2 na 1,5MP. 9,7″ Retina zaslon će zadržati rezoluciju od 2048×1536.

Navodno, Apple već priprema svoje proizvodne partnere kako bi novi iPad Air krenuo u proizvodnju, te bio dostupan na jesen u dovoljnim brojevima da pokrije potražnju. Ono što je zanimljivo je činjenica da se u članku nigdje ne spominje Touch ID senzor. Vjerujemo kako će Apple Touch ID progurati u svaki novi iUređaj ove godine, a iPad Air ne smije biti iznimka.

Koliko su pouzdani izvori koje je ETNews ekipa pronašla ostaje jako upitno. Ipak, ne sumnjamo kako će unaprijeđeni iPad modeli doći na tržište još ove jeseni.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button