Naslovna » Hrvatska » Terešak objasnio: AKD-u sam naplatio 788 tisuća, a po zakonu sam mogao 4,7 mil. kuna
terešak, odvjetnik

Terešak objasnio: AKD-u sam naplatio 788 tisuća, a po zakonu sam mogao 4,7 mil. kuna

Share Button

VLADIMIR TEREŠAK, prozvani odvjetnik u previranjima oko Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) u vlasništvu MUP-a čije je vodstvo smijenio ministar unutarnjih poslova, odbacuje da je napravio bilo što problematično.

Ministar Vlaho Orepić kazao je da je neprihvatljivo da sz “dva lista papira” AKD koštali 15.750,00 kuna, što je uplaćeno za uslugu odvjetničkom društvu Vladimira Terešaka, mimo pravne službe AKD-a, koja je to bila sposobna uraditi sama.

“Za isto to odvjetničko društvo je u 2015. od AKD-a uplaćen određeni iznos za odvjetničke usluge. Od toga 788 tisuća Vladimira Terešaka, gospodina koji je pisao ankes ovog ugovora. U 2016. godini istom društvu je uplaćeno 97 tisuća kuna, a fakturirano je još”, kazao je Orepić.

“Nemam puno toga za reći – ono što je uprava AKD-a tražila od mene, ja sam uredno odradio. Isporučio sam im tražene usluge, naplatio dug kojemu je prijetila zastara. Sve sam naplatio u skladu s odvjetničkom tarifom na koju sam uredno platio PDV i porez. Ne vidim u čemu je problem”, kazao je Terešak za Hinu

Na pitanje je li AKD to mogao napraviti sam,  Terešak odgovara:

“Da je AKD mogao sam to napraviti, onda bi to i napravio. Pravna služba AKD-a nije poduzela ništa. Nastupila bi zastara potraživanja. Oni su to godinama pokušavali riješiti i nisu mogli. Ja sam radio za njih samo šest mjeseci. Dovela me šefica pravne službe Željka Kovačić jer su trebali specijalističke usluge.

Što se tiče velikog iznosa riječ je o naplati  duga od Republike Makedonije koji potječe iz 2013. Više odvjetnika, zajedno s pravnom službom AKD-a, pokušalo je bezuspješno to potraživanje naplatiti. Onda je taj posao povjeren našem odvjetničkom društvu, prijetila je naime zastara potraživanja u ožujku 2016., a mi smo taj dug naplatili u cijelosti”, dodao je Terešak.

Kazao je i da je, unatoč odvjetničkoj tarifi koja dopušta i proviziju od 30 posto vrijednosti naplaćenog duga, njegova tvrtka naplatila samo pet posto, dok im je nakon isplate kolega iz Makedonije ostalo oko tri posto.

Što se tiče aneksa ugovora, zbog kojeg ga je Orepić također prozvao, Terešak navodi da je uprava AKD-a angažirala njegov odvjetnički ured da sastavi taj aneks ugovora.

“Ja ga konkretno radi nisam, nego odvjetnici iz mog odvjetničkog društva specijalizirani za radno pravo. Miješa kruške i jabuke”, kazao je Terešak.

Na pitanje je li trenutno u bilo kakvom odnosu s AKD-om, odgovara: “Ni u kakvom.”

MP/Foto:pxll

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-samantha-bee-111

KOLINDA AMERIČKOJ NOVINARKI OBJAŠNJAVALA DA NIJE GLUMILA U PORNIĆU

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u emisiji “Full Frontal” poznate američke komičarke Samanthe Bee. Tema emisije …

-->