Naslovna » Naslovna » TKO JE DRUGI: Zagreb upravo proglašen najboljim božićnim odredištem u Europi
zagreb top destinacija europe

TKO JE DRUGI: Zagreb upravo proglašen najboljim božićnim odredištem u Europi

Share Button

Zagreb je pobijedio u konkurenciji pedesetak gradova, drugi je Strasbourg

Zagreb je najbolja destinacija u Europi tijekom Adventa, zaključak je izbora portala European Best Destinations.

Na portalu su korisnici društvenih mreža mogli birati između pedesetak gradova Europe, a Zagreb je opisan kao grad koji posjećuje sve više turista.“Tijekom Adventa, Zagreb nudi posebnu atmosferu kakvu jednostavno morate iskusiti. Sve veći broj turista odlučuje se za posjet glavnom gradu Hrvatske zato što postoji zabava za doslovno svakoga. Gradske ulice i trgovi pozivaju vas da zapjevate i zaplešete”, piše na portalu European Best Destinations.

Zagreb se na tom popisu naašao s razlogom jer se na portalu navodi kako se u vrijeme došašća u glavnom gradu Hrvatske živi u posebnom ozračju i jednostavno ga se mora doživjeti.

“Tih dana na mnogim se trgovima i ulicama pjeva, pleše, zabavlja s obitelji ili prijateljima, uživa u tradicionalnim delicijama na otvorenom ili tematski osmišljenim programima vraća u prošlost”, navodi portal. advent_21.jpg.688x388_q85_crop_upscale[1]

Početak adventa i ove je godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na fontaniManduševac na glavnom zagrebačkom trgu. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava otvoren je svečanim koncertom, a u parku Zrinjevac počeo je program Adventa na Zrinjevcu, u sklopu kojega je upaljeno nekoliko tisuća lampica.

Na glavnom zagrebačkom trgu na otvorenoj pozornici održavaju se svakodnevno najrazličitiji programi – od dječjih priredaba, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata. Više o programu možete doznati na linku Advent u Zagrebu.

U Zagrebu je Advent službeno počeo 28. studenog, kao i u mnogim drugim gradovima. U Rijeci se ove godine priprema Tjedan bakalara i čokolade te Božićna bajka u Tower Centru s uređenim unutrašnjim klizalištem, iz Umaga najavljuju UMAGične blagdane, u sklopu kojih će se održati Novogodišnja biciklijada.

MP/Foto:hrt/European Best Destinations

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->