Naslovna » Naslovna » Tko je Luka Đurić, čovjek koji je osramotio predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović
đurić luka

Tko je Luka Đurić, čovjek koji je osramotio predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović

Share Button

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je nakon govor u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda dala intervju za HRT i Novu TV Tijekom intervju Ivani Petrović za Novu TV dogodio se nesvakidašnji slučaj koji je izazvao Luka Đurić, glasnogovornik Ureda predsjednice.

Dok su razgovarale o aktualnim temama novinarka je Predsjednicu pitala o odnosima s Mađarskom i Srbijom, glasnogovornik Ureda predsjednice pokušao je prekinuti intervju i spriječiti Predsjednicu da odgovori na postavljeno pitanje.

Na pitanje novinarke je li spremna razgovarati s predsjednikom Nikolićem o izbjegličkoj krizi, Predsjednica odgovara:  Jesam, naravno, međutim na njezino pitanje: Planirate li?, glasnogovornik Ureda prekida razgovor rečenicom:

Daj Ivana, mislim stvarno moram prekinuti jer smo se dogovorili da će ovo biti intervju Jadran – Baltik i skrenula si na Mađarsku, a sada si završila na Srbiji, rekao je glasnogovornik na što se predsjednica nadovezala: Iskreno o ovome… da naravno.

Intervju je tu prekinut.

kolinda-prekid-intervjua[1]

Tko je Luka Đurić, glasnogovornik Ureda predsjednice?

Karijerist za kojega će njegovi poznavatelji reći da je “dobar ali neiskusan” , Đurić je karijeru započeo u Zakladi Konrad Adenauer koja aktivno surađuje s Hrvatskom demokratskom zajednicom. Prvo na poziciji tehničkog asistenta, zatim voditelja programa, a na kraju je postao zamjenik voditelja Ureda zaklade u Zagrebu zadužen za Hrvatsku i Sloveniju. Tijekom studija na Veleučilištu VERN stručnu praksu obavljao je u Europskom Parlamentu, u uredu Doris Pack.

U službenoj biografiji na stranicama Ureda predsjednice navedena je još hrpa školica i tečajeva koje je Đurić pohađao: think-thankova, lobiranja, MBA, odnosa s javnošću i drugih.

Portal Dnevno.hr piše da mu je odskočna u karijeri bilo prijateljstvo s Tomislavom Madžarom, čovjekom koji uživa veliko povjerenje Milijana Brkića, ali i same Predsjednice, i koji je imao znatan utjecaj na popunjavanje Ureda na Pantovčaku.

Dakle, Luka Đurić je tipični stranački karijerist koji s realnošću ima malo doticaja. Na temu takvih odnosa snimljene su legendarne “Vojničine” s Clintom Eastwoodom. Samo što Đurić nije Eastwood.

Đurić je čovjek koji ima hrpu potvrda da zna plivati, ali u vodu nikada nije ušao.

D. Lukić/foto:hrt.hr

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

goran-maric-andre-jplenkovic

PREOKRET: Goran Marić ostaje u Vladi! Dobit će Ministarstvo državne imovine

GORAN MARIĆ ostaje u Vladi, potvrđeno je službeno iz Banskih dvora. U Vladi tvrde da nije …

-->