Naslovna » Hrvatska » Epilog napada Srba na Hrvate u Vukovaru! DORH: To je pokušaj ubojstva!
huligani, policija- 660x330

Epilog napada Srba na Hrvate u Vukovaru! DORH: To je pokušaj ubojstva!

Share Button

U VUKOVARU se u nedjelju, oko četiri sata ujutro, tri Srbina metalnim palicama pretukli 20 godišnjeg Hrvata Tomislava Šandora, a potom je 29 godišnji Srbin iz Vukovara na sljepoočnicu prislonio pištolj i ubacio metak u cijev.  Sva trojica su uhićena, a u zatvoru zadražn samo jedan. DORH je napad okvalificirao kao pokušaj ubojstva.

Tomislav . vraćao se u nedjelju ujutro kući iz centra Vukovara u Borovo naselje kad su ga presrela spomenuta trojica mladića:

– Odakle si?! Za koga navijaš?! – pitali su Tomislava.

– Iz Vukovara sam. Ne navijam ni za koga. Ne zanima me to… odgovoritio je Tomislav. A onda su uslijedili udarci po cijelom tijelu. Šandor je zadobio teške tjelesne ozljede u brutalnom napadu.

Krvava odjeća

– Počeli su ga tući. Sva su trojica skočila na njega s namjerom da ga sruše na asfalt. Međutim, kada nisu uspjeli, pretukli su ga s željeznim šipkama zbog čega je Tomislav završio u bolnici s teškim tjelesnim ozljedama – ispričala je Tomislavova majka Danica Šandor za Večernji list.

Nakon što je Tomislav ostao ležati na asfaltu, trojac iz Vukovara se udaljio u nepoznatom smjeru. Prema riječima majke, Tomislav ima više ozljeda po tijelu i glavu, oko mu je zatvoreno, a jučer je morao ponovno u bolnicu zbog komplikacija s nosom.

– Tomislav je s odličnim uspjehom završio gimnaziju i sada je na fakultetu. Primjeran je mladić i ne znam zašto je nekome bilo potrebno da ga tako pretuče. Suprug, koji je hrvatski branitelj i logoraš, nije mi htio odmah niti reći što se dogodilo, nego samo da je dobro i da je u bolnici. Krvavu odjeću skrili su od mene i oprali da je ne vidim i dodatno se ne uznemirim.  Policajci su mi rekli da je napad bio nacionalno motiviran. Na tabletama sam i ne znam kako dalje jer ovo nije normalno –  ispričala je Danica Šandor.

Sva trojica napadača su uhićena, no unatoč zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru da se zbog napada i pokušaja teškog ubojstva 20-godišnjeg Tomislava odredi istražni zatvor trojici napadača, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku udovoljio je samo jednom zahtjevu tužitelja.

Dvojica su puštena, u zatvoru je ostao samo 29-godišnak kojeg se osim za pokušaj teškog ubojstva tereti i za oštećenje tuđe stvari te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

MP/Foto:Ilustracija

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sesvete-ocevid

UHIĆEN DVOSTRUKI UBOJICA IZ DUBRAVE! Motiv ubojstva – svađa sa sinom i otmica djeteta

POLICIJA je uhitila muškarca D. B. kojega sumnjiči da je sinoć u zagrebačkoj Dubravi nožem …

-->