Naslovna » Naslovna » U HNiP, novu udrugu hrvatskih novinara, pristupili ugledni novinari i publicisti
boŽić. Dođuđa, Kosovac

U HNiP, novu udrugu hrvatskih novinara, pristupili ugledni novinari i publicisti

Share Button

HRVATSKI novinari i publicisti  (HNiP) objavili su da su njihovoj udruzi pristupili ugledni novinari i publicisti Stipe Božić, Branimir Dopuđa, Hrvoje Hitrec i Obrad Kosovac.

“S velikim ponosom objavljujemo da su se jučer članstvu HNiP-a pridružila još četiri ugledna novinara i publicista. To su g. Stipe Božić, naš proslavljeni dokumentarist međunarodnog dosega, novinar, publicist i ratni snimatelj.

hrvoje hitrec
Hrvoje Hitrec

HNiP-u se pridružio i doajen novinarstva i dokumentaristike g. Obrad Kosovac, dugogodišnji djelatnik HRT-a, koji je i sam već godinama razmišljao o potrebi nove strukovne udruge.

Treći novo pridošli član je g. Hrvoje Hitrec, pisac legendarnih Smogovaca, zatim prvi ravnatelj Hrvatske radiotelevizije nakon osamostaljenja, a koji se posljednjih godina aktivno bavi i novinarstvom pišući kolumnu za portal Hrvatskog kulturnog vijeća.

Počasno članstvo HNiP-a prihvatio je i g. Branimir Dopuđa, autor “Pozdrava hrvatskim braniteljima ma gdje bili”, koji je za portal hnip.hr rekao:

“Vrlo mi je drago što je nastala novinarska udruga HNiP jer se time razbija monopol Hrvatskog novinarskog društva na profesionalnu istinu koji ne traje 15 nego već 70 godina koliko već traje ideološka pristranost te udruge. Upravo zbog toga je nastanak i djelovanje HNiP-a toliko važno. No, također je zbog vjerodostojnosti HNiP-a pred javnošću, vrlo važno biti kritičan i prema vlastitom radu i profesionalnim postupcima članstva.”

M. Marković/Foto:agencije

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

policija-zagreb-eksplozija

KRVOPROLIĆE U ZAGREBU: U DUBRAVI UBIJENA DVA MUŠKARCA, UBOJICA U BIJEGU

ZAGREBAČKA policija izvijestila je kako je oko 17:30 na telefon 192 primila dojavu o dvostrukom …

-->