Naslovna » Hrvatska » UDRUGA U IME OBITELJI PROSVJEDUJE: Zaštitite nas, životno partnerstvo nije ‘gej brak’
B079254B-4AA5-4BBC-AED1-F37E7A884064_mw1024_s_n[1]

UDRUGA U IME OBITELJI PROSVJEDUJE: Zaštitite nas, životno partnerstvo nije ‘gej brak’

Share Button

Udruga „U ime obitelji“ uputila je Vijeću za elektroničke medije pritužbu vezanu za članke objavljivane zadnjih dana u raznim medijima u kojima se koristi termin “gej brak” za institut „životnog partnerstva“, stoji u priopćenju.

Udruga naglašava kako se neprestanim izjednačavanjem „životnog partnerstva“ s brakom, iako su vladajući tvrdili kako se radi o dva različita instituta, u medijima uporno nameće percepcija braka suprotna onoj za koju su se građani RH većinski izjasnili na referendumu kada je u Ustav RH (čl. 62., st. 2.) unesena odredba prema kojoj je brak „životna zajednica žene i muškarca“.

Nadalje, građani su izjednačavanjem “gej braka” i instituta „životnog partnerstva“ pogrešno informirani i dovedeni u zabludu. Time se stvara pogrešna slika o novoosnovanom institutu, izaziva se značajno nezadovoljstvo i nepovjerenje građana u cjelokupni sustav te se izravno krši ustavni poredak Republike Hrvatske.

Udruga „U ime obitelji“ od Vijeća traži da u skladu sa svojim ovlastima, uputi zajedničko priopćenje svim medijima kojim će ih opomenuti da ne objavljuju netočne senzacionalističke članke kojima iznose neprovjerene i netočne informacije čime dovode građane Republike Hrvatske u zabludu i štete ustavnopravnom poretku RH.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

vrsi

UHVAĆENI NA DJELU: Komunalnim autom 30-ak općinara u berbu maslina lokalnom moćniku

Nedavno osnovana stranka MODES sa sjedištem u Zadru, koju je formiralo više stotina bivših članova …

-->