Naslovna » Hrvatska » U ponoć istječe rok za prijave poreza na dohodak
porezna20uprava-1[1]

U ponoć istječe rok za prijave poreza na dohodak

Share Button

ISPOSTAVE POREZNE UPRAVE ĆE RADITI PRODUŽENO

U ponedjeljak u ponoć istječe rok za predaju godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu, a iz Porezne uprave navode da je do ponedjeljka dopodne predano 532.248 od očekivanih 730 tisuća prijava.

Kako velik broj građana prijave uobičajeno predaje zadnjeg dana roka, u ponedjeljak, 2. ožujka, će i ispostave Porezne uprave raditi produženo, do 19,00 sati. Osim u nadležnim ispostavama Porezne uprave, građani svoje godišnje prijave poreza na dohodak mogu predati i poštom, kao preporučenu pošiljku za što je zadnji rok također ponedjeljak, 2. ožujka do ponoći.

U Poreznoj upravi procjenjuju da će se broj prijava i iznos povrata više uplaćenog poreza i prireza na dohodak kretati u okvirima prošle godine kada je zaprimljeno 725.001 prijava poreza na dohodak za 2013. godinu, od čega je obrađeno 710.055 prijava.

Temeljem obrađenih prijava ostvareno je pravo na povrat više plaćenog poreza i prireza na dohodak u 585.056 prijava, u ukupnom iznosu od gotovo 1,1 milijardu kuna, dok su građani temeljem 74.125 prijava trebali uplatiti poreza i prireza u ukupnom iznosu 424,8 milijuna kuna.

Maxportal/h

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

specijalci-klemm

Specijalci podržali Josipa Klemma za pregovore sa srpskim veteranima

UDRUGA  specijalne policije iz Domovinskog rata (USPDR) dala je u petak punu potporu svom predsjedniku Josipu …

-->