Naslovna » Naslovna » U Sarajevu ne žele Frljića: “Njegova predstava bolno vrijeđa kršćane, muslimane i državu BiH!”
oliver frljić, rijeka.hr

U Sarajevu ne žele Frljića: “Njegova predstava bolno vrijeđa kršćane, muslimane i državu BiH!”

Share Button

HRVATSKO kulturno društvo Napredak pozvalo je u subotu ministarstvo kulture Sarajevske županije i upravu Međunarodnog teatarskog festivala (MESS) da skinu s repertoara predstavu redatelja Olivera Frljića ‘Naše nasilje i vaše nasilje’ ističući da se ne radi o umjetničkoj provokaciji nego o pukom vrijeđanju osjećaja građana, napose vjernika

Ova predstava bolno vrijeđa kršćane, muslimane i državu BiH pa tako i sve njezine građane‘, navodi se u priopćenju HKD Napretka čije je sjedište u Sarajevu.

Pojašnjava se kako je gotovo potajno najavljen kazališni komad Olivera Frljića ‘Naše nasilje i Vaše nasilje‘ što bi se trebao igrati u nedjelju, 9. listopada na sceni sarajevskog Narodnog kazališta u okviru festivala MESS nakon što je njezino prikazivanje u Poljskoj i Austriji izazvala javno zgražanje, ali i kaznene prijave.

‘Hrvatsko kulturno društvo Napredak poštuje, štoviše zalaže se i promiče umjetničke slobode, razumije i provokaciju u službi umjetnosti, ali banalno – ali ne zbog toga i manje opasno – vrijeđanje vjernika naprosto drži nedopustivim, blasfemijom u njezinu najdrastičnijem obliku’, dodaje se iz HKD-a Napretka.

Iz ove institucije izrazili su očekivanje da neće biti potreban građanski bojkot predstave i da se izbjegnu nove kaznene prijave zbog čega su iz zatražili traži od nadležnog ministra i uprave Messa da se predstava skine s repertoara.

Maxportal/foto: I.N.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->