Naslovna » Vijesti » U središtu Zagreba srušen restoran Zvonimira Bobana – popularna Medvednica
boban, restoran, rušenje, spojka

U središtu Zagreba srušen restoran Zvonimira Bobana – popularna Medvednica

Share Button

POPULARNI zagrebački restoran Medvednica, na rotoru kod Bukovačke i parka Maksimir, u blizini bolnice Rebro, oko kojeg su se godinama na sudu sporili Marinko Boban, otac Zvonimira Bobana, i Miljenko Drežnjak Rođo, koji je u najmu bio od 2001. do 2011., srušen je prije desetak dana. Obitelj Boban rušenje je prijavila policiji

”Prijavio sam policiji rušenje i nadam se da će naći počinitelja”, kazao je za tportal Zvonimir Boban.

Teška mehanizacija u pola bijela dana raskoplala je restoran, a iz policije su nam potvrdili da im je prijavljeno rušenje od strane nepoznatog počinitelja i da trenutno rade na tom slučaju.

medvednica, bukovačka, prilesje
Nema više vrlo popularne Medvednice

Tko je i zašto srušio objekt, za sada nije poznato, a Miljenko Drežnjak Rođo smatra da su iz nekog razloga Bobani to sami napravili.

”To je neka njihova igra. Zašto bi netko došao u pola dana i rušio nečiji objekt? Nije bager igla. Moram vas podsjetiti da su u ljeto 2013., kada sam deložiran, isto tako došli s mehanizacijom i srušili terasu”, ispričao je za tportal Drežnjak.

Na sudu je nakon nekoliko godina sporenja s Bobanom pravomoćno izgubio parnicu i morao se iseliti iako je, kako nam je rekao, u lokalu ostalo stotinjak slika akademskih slikara, sva ugostiteljska oprema koja je bila u njegovu vlasništvu i kompletna knjigovodstvena dokumentacija.marinko boban, medvednica

”Riječ je o montažnom objektu od 65 m2 koji je izgrađen prije 1968., a ostali dio objekta nadogradila je moja tvrtka Dawson-Drežnjak i ja sam za to podnio zahtjev za legalizaciju. U najmu sam bio deset godina, a Boban je u pretvorbi devedesetih godina od tvrtke Lotrščak kupio tih 65 kvadratnih metara za samo tri posto procijenjene vrijednosti, o čemu postoji i nalaz Državne revizije.

Imali smo ugovor o najmu koji, kad je istekao, on nije želio produljiti. Nisam imao ništa protiv, ali sam tražio da me se obešteti jer je lokal proširen i bilo je znatnih ulaganja u njega. Međutim Boban nije htio ni čuti za to i završili smo na sudu iako je zemljište na kojem je lokal gradsko, a on je uporno tvrdio da je njegovo mada nema vlasnički list.

Zbog svega moja je tvrtka završila u predstečajnoj nagodbi, a ja bez dva milijuna kuna”, tvrdi Drežnjak i dodaje da mu je Marinko Boban u jednom periodu i prijetio uz tvrdnje da ima čin brigadira HV-a i da iza njega stoji Miroslav Tuđman.

Sve dok ga nije preuzeo Drežnjak Medvednica je bila običan lokal uz rotor.

Ulaganjem i širenjem malo po malo u njega počinju zalaziti političari, estradnjaci i bivši nogometaši. Gotovo svakodnevni gosti bili su Zlatko Cico Kranjča, Marko Mlinarić, Krunoslav Kićo Slabinac i brojni drugi uglednici.

IZVOR:MP/tportal

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->