Naslovna » Hrvatska » UBOJSTVO ŠPANSKOM Policija nudi 70 tisuća kuna za informacije u ubojstvu Hrvoja Turibaka
turibak

UBOJSTVO ŠPANSKOM Policija nudi 70 tisuća kuna za informacije u ubojstvu Hrvoja Turibaka

Share Button

Zagrebačka policija  objavila je da je raspisala novčanu nagradu od 70 tisuća kuna za informacije koje bi pomogle u rješavanju ubojstva Hrvoja Turibaka iz zagrebačkog naselja Špansko. Ubojstvo se dogodilo u srpnju prije dvije godine, a policija nije navela ime pokojnika. U priopćenju navode:

hrvoje turibak
Hrvoje Turibak

“Sedmog srpnja  2012. godine između 14 i 15 sati u ulici Drage Gervaisa, u stanu u kojem je živio uz roditelje i brata, na štetu 24-godišnjaka počinjeno je kazneno djelo teškog ubojstva na okrutan i podmukao način.

Usprkos provedenom opsežnom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici nisu došli do saznanja koja bi ukazala na identitet počinitelja.  U cilju pribavljanja korisnih informacija o identitetu nepoznatog počinitelja ovog kaznenog djela, sukladno članku 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članku 116. Pravilnika o načinu policijskog postupanja, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, donio je Odluku o raspisivanju nagrade u iznosu od 70.000 kuna za davanje obavijesti koja će rezultirati ili doprinijeti razrješenju ovog teškog kaznenog djela.

Turibak tomislav i hrvoje manja
BRATSKA LJUBAV: Tomislav i Hrvoje bili su u odličnim odnosima

Pozivamo sve osobe koje imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave policiji na telefon 192, e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr kao i osobno u najbližu policijsku postaju ili izravno Službi općeg kriminaliteta u Zagrebu, Heinzelova 98.”

Za ubojstvo Hrvoja Turibaka policija je sumnjičila njegova brata Tomislava, no tužiteljstvo je u travnju prošle godine odbacilo kaznenu prijavu protiv njega. Tužiteljstva je prihvatilo kao istinitu priču brata Tomislava, koji je od početka tvrdio da je u vrijeme ubojstva “rolao” na Jarunu i da je po povratku kući pronašao tijelo mrtvog brata. Tomislavovu priču potvrdile su i snimke nadzornih kamera. I DNA analiza je pokazala da Tomislavu ne pripada koža čiji su tragovi pronađeni pod noktima njegova brata, a za koje se vjeruje da pripadaju ubojici.

Obitelj Turibak od početka nije vjerovala da je Tomislav ubio brata, a susjedi, prijatelji i rodbina javno su svjedočili da su bili u dobrim odnosima.

Policija se u tom slučaju propisno osramotila , a optužbom da je mlađi brat Tomislav ubio  starijeg Hrvoja samo su dolijevali ulje na ionako žive rane obitelji Turibak.

(maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->