Naslovna » Hrvatska » Ultimatum HDZ-a Mostu: Brkić za ministra branitelja ili idemo na nove izbore
milijan brkić ruke, 700x350

Ultimatum HDZ-a Mostu: Brkić za ministra branitelja ili idemo na nove izbore

Share Button

HDZ  je krenuo na sve ili ništa i MOST-u postavio ultimatum: Ili će Milijan Brkić biti novi ministar branitelja ili slijedi raspad koalicije i novi izbori. 

Odbije li MOST HDZ-ov prijedlog bio bi to veliki poraz dva ključna čovjeka vodeće stranke – predsjednika Tomislava Karamarka i glavnog tajnika Milijana Brkića.  Bio bi to veliki šamar obojici i daljnja suradnja ne bi bila moguća.

Maxportalu je potvrđeno da iz vrha Mosta potvrđeno da je Brkićeva kandidatura bila jedna od tema višesatnog sastanka zastupnika i ministara Mosta koji je u četvrtak završio tek oko 23 sata. Dio mostovacam misli da se Brkićeva pozicija na dulji rok ne može braniti zbog najave Visoke policijske škole da će protiv Brkića ponoviti postupak i oduzeti mu diplomu.

U tom  kontekstu ima razmišljanja da bi podrška Brkiću mogla biti shvaćena i kao kraj idealima s kojima su Petrov i njegovi suradnici krenuli u politiku.

Za podsjetiti je kako je zastupnik Mosta Miro Bulj ovoga je tjedna izravno podržao Brkića, kazavši ima za branitelje najvažniju diplomu – onu iz Domovinskog rata. Kasnije je pojašnjeno da je to njegov osobni stav jer MOST još nije dogovorio kako će se ponašati u slučaju Brkić.

Maxportalu je iz vrha MOST-a potvrđeno da su njihovi odnosi s Milijanom Brkićem odlični i da je Brkić, suprotno medijskim nagađanjima, ugodan i konkretan pregovarač te vrlo odgovoran u provedbi dogovorenog.

Na službenoj Facebook stranici Mostovci su objavili da u Brkićevoj kandiaturi nisu razgovarali.

“Što se tiče gospodina Milijan Brkića i njegovoj kandidaturi za ministra branitelja od strane HDZ-a, možemo reći da je u ovom tjednu prioritet i MOST nezavisnih lista i Vlada RH bilo sastavljanje proračuna za 2016., što je u ovom trenutku najvažnija tema za hrvatsko društvo. O ministru branitelja odlučivat ćemo sljedeći tjedan. Svi već znaju, opće je poznato kako to ide, izabire se između nekoliko kandidata. Kada budemo znali koji su sve kandidati u pitanju, Most će imati svoje mišljenje o svakome od njih, a odluku na kraju donosi predsjednik Vlade.”

Sudeći po toj objavi Most će odluku o izboru ministra branitelja prebaciti na premijera Tihomira Oreškovića. Prihvati li premijer HDZ-ov prijedlog i Brkića predloži za ministra branitelja, Most će se će ga u Saboru podržati uz objašnjenje da je to izbor Domoljubne koalicije i premijera Oreškovića.

O novim izborima u MOST-u ne žele razmišljati jer su svjesni da na novim izborima mogli proći kao Ivo Josipović ili Jadranka Kosor.

Marko Marković/ Foto: Facebook mb

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

plenković, hasan

Plenković o ‘izdanim’ Hasanbegovićevim biračima: “Ne vidim nikakav problem u tome!”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da ne vidi nikakav problem u nezadovoljstvu dijela HDZ-ovih birača …

-->