POVRATAK KRALJICE Blanka Vlašić pobijedila u Parizu, Ana Šimić treća

srpanj 6, 2014 maxportal
Share Button
Nakon što je Sandra Perković pobijedila u bacanju diska, prvo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu osvojila je i Blanka Vlašić u skoku u vis, a za sjajne vijesti sa St Denisa pobrinula se iAna Šimić osvojivši treće mjesto. Vlašić je pobijedila preskočivši dva metra, kao i Ruskinja Marija Kučina, dok je Ana Šimić bila treća sa 194 cm. Bila je to Blankina već šesta pobjeda u Parizu (2003., 2007., 2008., 2009., 2010., 2014.), na mitingu na kojem drži rekord s preskočenih 202 cm prvo iz 2007., a potom i iz 2010. S preskočena dva metra Vlašić je izjednačila drugi najbolji rezultat ove sezone, a na vrhu je Ruskinja Ana Čičerova s rezultatom 201.

Ana Šimić, treće mjesto skokom  od 194 cmVlašić je propustila 180 cm, a potom sve visine do 198  preskakala iz prve. Na 198 je trebala popravni pokušaj, no dva metara je ponovo preskočila iz prvog pokušaja. Blanku je cijelo vrijeme sjajno pratila Ruskinja Marija Kučina koja je zapela tek na dva metra preskočivši tu visinu iz trećeg pokušaja. Na 202 su obje tri puta rušile letvicu, pa je Blanki pripala pobjeda. Šimić je na putu do trećeg mjesta startala na visini od 180 cm koju je preskočila iz prve. Problema nije imala niti na 185 cm. Iduću visinu, 189 je preskočila iz drugog, a 182 iz trećeg pokušaja. Potom je 194 svladala iz prve, no na 196 cm je tri puta rušila lestvicu. Ana je uoči natjecanja u Parizu bila vodeća u ukupnom poretku skoka u vis u Dijamantnoj ligi s pet bodova, a s novim bodom zadržala je “jedinicu” koju sada dijeli s Blankom Vlašić i Kučinom. Sve tri imaju po šest bodova.

Sandra Perković, pobjede tek u petoj seriji

U Parizu je nastupila i Sandra Perković koja je upisala je i četvrtu pobjedu u Dijamantnoj ligi bacivši disk 68.48 metara. Perković je do pobjede došla nakon velike drame i to hicem u zadnjoj seriji. Uoči posljednje serije bila je četvrta, no u zadnjem pokušaju je izborila pobjedu, četvrtu nakon slavlja u Šangaju, Eugeneu i Oslu. Do tog je trenutka njezin najdalji hitac bio je onaj od 63.93 metra iz druge serije. Drugo mjesto osvojila je Australka Dani Samuels s rezultatom 67.40, a treća je Amerikanka Gia Lewis-Smallwoodkoja je disk bacila na 65.79 metara. Današnjom pobjedom Perković je osvojila nova četiri boda i vodi u ukupnom poretku sa 16 bodova i već je sada prilično izvjesno da će obraniti lanjski naslov. Lewis-Smallwood i Samuels dijele drugu poziciju s po četiri boda. (Hina)Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button