Teroristički napad bombom u New Yorku, napadač uhićen

prosinac 11, 2017 maxportal
Share Button

Na autobusnom terminalu na Manhattanu,  jednom od najprometnijih prometnih čvorišta, jutros u 6.20 eksplodirala je podmetnuta bomba. Jedan sumnjivac je ozlijeđen i uhićen, objavila je policija,WABC prenosi policijske izvore koji su rekli da je moguće da je detonirana improvizirana eksplozivna naprava u podzemnom hodniku autobusnog kolodvora.

Navodno je riječ o bombi napravljenoj od čvrsto zatvorenog komada cijevi napunjenog eksplozivom.Doznaje se da je nekoliko osoba ozlijeđeno, a jedna u pritvoru.

Eksplozija se dogodila između 42. ulice i 8. avenije, pet blokova od Times Squarea nedaleko od glavnog kolodvora za međudržavne autobuse koji dolaze na Manhattan i u New York City. Neke linije su evakuirane. 

Televizija WPIX navodi da je muškarac s mogućom drugom napravom uhićen u tunelu podzemne željeznice, a policija da se ne zna o kakvoj eksplozivnoj napravi se radi. Na Twitteru je njujorška policija objavila da su evakuirane neke linije podzemne željeznice.

Terminal Port Authority, inače najveći autobusni terminal u SAD-u, nalazi se u blizini čuvenog Times Squarea. Kroz terminal Port Authority godišnje prođe oko 65 milijuna putnika.

Do napada je došlo manje od dva mjeseca nakon što je uzbekistanski imigrant ubio osmero ljudi zaletjevši se kamionetom niz newyoršku biciklističku stazu u napadu za koji je Islamska država preuzela odgovornost.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button