TRI DANA PRIJE IZBORA: Bandić povećao prednost pred Mrak Taritaš

lipanj 1, 2017 maxportal
Share Button

Za Milana Bandića bi u ovom trenutku glasovalo 48,4 posto birača, dok Anka Mrak Taritaš može računati na 40,7 posto potpore stanovnika metropole. Na izbore će izaći, ali je još neodlučno, 4,3 posto birača. Da neće glasovati, izjasnilo se 1,5 posto ispitanika, a odbija odgovoriti, iako bi glasovali, 5,1 posto biračaKad se uzmu samo glasovi onih koji su jasno kazala za koga će glasovati Bandić osvaja  54, 33 posto, a Mrak Taritaš 45,67

 

Većina birača Sandre Švaljek, njih čak 75 posto, svoj će glas dat Anki Mrak Taritaš, a samo 9 posto Milanu Bandiću.

Milan Bandić može računati na 84 postoglasača koji su u prvom krugu podržali Brunu Esih, a 9 postobirača te kandidatkinje svoj glas misli dati Anki Mrak Taritaš. I 77 postoHDZ-ovih birača, koji su bili uz Dragu Prgometa, svoj glas u nedjelju dat će Milanu Bandiću, a njih9 postopriklonit će se Anki Mrak Taritaš.

Većina Zagrepčana misli da je situacija u Zagrebu nakon 4 godine ista. Misli to 40 posto stanovnika metropole. Da se poboljšava misli pak 29 posto ispitanika, a da se pogoršava misli 27 posto građana metropole. Ne zna 4 posto ispitanika.

Istraživanje je provela agencija Ipsos od 30. svibnja do 01. lipnja 2017. godine na stratificiranom slučajnom uzorku od 925 punoljetnih građana Zagreba. Pogreška mjerenja za cijeli uzorak je +/-3,2%, a za rejtinge kandidata 3,5%.Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button