UŽIVO IZ SABORA: Čeka se glasanje o Mariću i raspuštanju Sabora

svibanj 4, 2017 maxportal
Share Button

Sabor je današnje zasjedanje trebao početi glasovanjem o opozivu ministra Zdravka Marića. Na početku zasjedanja predsjednik Sabora Božo Petrov dnevni je red dopunio Mostovim prijedlogom odluke o raspuštanju Hrvatskog sabora.Na saborskim se hodnicima može čuti kako je zapravo došlo do pat-pozicije jer ni SDP niti HDZ navodno nemaju potrebnih 76 ruku.

Nakon stanke Božo Petrov je poručio da će se najprije glasovati o povjerenju Mariću. Nakon toga zastupnicima je dao mogućnost da prikupe potpise za samoraspuštanje Sabora.

Ivan Vrdoljak (HNS) podsjetio je Petrova da ima 79 potpisa koji govore da on ne bi više trebao biti predsjednik Sabora. Ivan Lovrinović optužio je Petrova da je Sabor pretvorio u svoju psihijatrijsku ordinaciju i zatražio stanku.

Saborsku sjednicu pratite uživo:

SDP tvrdi da ima 77 potpisa za izglasavanje nepovjerenja Mariću. Uoči glasovanja sastali su se klubovi zastupnika.

Na Klub HDZ-a stigao je i premijer Andrej Plenković. “Neka ovi skupe 76 ruku”, uzvratio je premijer na novinarski upit hoće li Marić nakon današnjeg glasovanja ostati ministar.

Jučer je SDP-ovac Gordan Maras tvrdio da su skupili 77 glasova za smjenu Marića. U Saboru se pojavio Tomislav Saucha. Mišljenje je sinoć promijenio i Željko Lacković, nezavisni zastupnik koji je u Sabor došao na mjesto Milana Bandića, koji je rekao da ipak neće glasovati za Marićev opoziv.Komentari
Share Button