Vlada od bivšeg premijera traži da vrati iPad. Milanović: “Nemate dokaz da je kod mene!”

travanj 18, 2017 maxportal
Share Button

Andreja Gabriel, glavna tajnica Vlade Andreja Plenkovića uputila je početkom travnja na adresu svojeg bivšeg šefa Zorana Milanovića upozorenje da hitno u Banske dvore vrati stanoviti službeni tablet.Tajnica Gabrijel piše Milanoviću, za kojega je radila od 2011. do prosinca 2015.: “Poštovani gospodine Milanović, godišnjom inventurom u Vladi Republike Hrvatske utvrđeno je da do danas nije vraćen Apple iPad Cellular 64GB Black, koji je kupljen za vaše potrebe kao tadašnjeg predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Stoga vas molimo da navedeni uređaj vratite u što kraćem roku. S poštovanjem, Andreja Gabriel, glavna tajnica Vlade RH”, pišu 24 sata.

U prilogu pisma uključena su dva dokumenta: zahtjevnica za nabavku iPada od 11. ožujka 2013. i račun od 18. ožujka iste godine na iznos od 7.837 kuna s PDV-om. Nedostaje najvažniji papir: revers s Milanovićem potpisom prema kojem se može dokazati da je preuzeo i koristio tablet pa da ga treba i vratiti. Kako je onda gospođa Gabrijel zaključila da je tablet kod Milanovića? Na dva spomenuta dokumenta iz pisma netko je rukom nadopisao “premijer VRH” i neki broj (na računu), a na zahtjevnici stoji “Molim vas da za potrebe predsjednika Vlade RH tvrtki Spam pošaljete narudžbenicu…”.

Bivši šef vlade u razgovoru za 24sata potvrdio je da iz Banskih dvora traže da vrati iPad.

“Nisam sretan tonom pisma. Uopće ne postoji valjani dokaz da sam preuzeo ili koristio taj tablet prije četiri godine. Želim vjerovati da u Plenkovićevoj vladi imaju važnijeg posla od utjerivanja fantomskog iPada na pogrešnoj adresi. Ali ako im je baš jako stalo i ako će im to pomoći, spreman sam uplatiti iznos umanjen za amortizaciju bez obzira na to što iPad nije kod mene.”Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button