Naslovna » Hrvatska » PREOKRET: Upravni sud Brkiću vratio diplomu
Milijan,Brkić 330x330

PREOKRET: Upravni sud Brkiću vratio diplomu

Share Button

UPRAVNI SUD u Zagrebu je poništio rješenje MUP-a RH kojim je glavnom tajniku HDZ-a Milijanu Brkiću oduzeto zvanje diplomiranog kriminalist

Sutkinja Tamara Bogdanović rekla je kako je ovu presudu donijela zbog proceduralne pogreške Visoke policijske škole. Naime, rješenje o ukidanju stručnog zvanja 18. ožujka 2014. donio je dekan Visoke policijske škole, a 29. siječnja iste godine Visoka policijska škola internim pravilnikom odlučila je da u ovakvim situacijama odlučuje stručno povjerenstvo škole. Stoga, proizlazi da dekan nije mogao donijeti ovakvu odluku.

Na ovu presudu MUP se može žaliti Visokom upravnom sudu nakon što dobije presudu.

Milijan Brkić nije bio danas na ročištu, a njegov odvjetnik Ivo Farčić kaže kako je zadovoljan presudom.

Visoka policijska škola prošle je godine donijela odluku o poništenju 19 diplomskih radnji jer je revizija utvrdila da je riječ o plagijatima. Među njima je bila i Brkićeva koji ju je obranio u lipnju 2011. kada je bio zamjenik ravnatelja policije.

Revizija je utvrdila da je Brkićev rad pod nazivom “Organizacijske razine MUP-a” plagijat, odnosno da je velik dio u njemu prepisan od Stanka Tomića, policijskog načelnika koji je radnju napisao dvije godine ranije.

MP/Foto:novi list

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-samantha-bee-111

KOLINDA AMERIČKOJ NOVINARKI OBJAŠNJAVALA DA NIJE GLUMILA U PORNIĆU

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović gostovala je u emisiji “Full Frontal” poznate američke komičarke Samanthe Bee. Tema emisije …

-->