Naslovna » Vijesti » USKOK obustavo istragu protiv Josipe Rimac
images_cms-image-000023131[1]

USKOK obustavo istragu protiv Josipe Rimac

Share Button

USKOK je obustavio istragu protiv HDZ-ove saborske zastupnice i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac i njenoga supruga koje su sumnjičili za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti pri stjecanju stambenog prostora.

Ipak, Uskok je u istom slučaju podigao optužnicu protiv bivše ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Ane Marie Radić koju terete da je obitelji bivše kninske gradonačelnice, a na štetu državnog proračuna, pribavila nekretnine vrijedne više od 548 tisuća kuna.

Uskok je na svojoj internetskoj stranici u četvrtak objavio kako optuženu tereti da je od sredine 2008. do kraja 2009. protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi “poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2”.

Tužiteljstvo pojašnjava da je istragu protiv Josipe Rimac i njena supruga obustavilo jer tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

MP/Foto:FaH

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->