Naslovna » Naslovna » Uvijek Vjerni pozivaju navijače: ‘Braćo, suzdržimo se od pokliča ‘Za dom spremni!”
uvijek vjerni

Uvijek Vjerni pozivaju navijače: ‘Braćo, suzdržimo se od pokliča ‘Za dom spremni!”

Share Button

HRVATSKA reprezentacija u nedjelju u Varaždinu igra prijateljsku utakmicu protiv Gibraltara. Uoči utakmice službeni klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije ‘Uvijek vjerni’ objavio je priopćenje u kojem poziva navijače da ne skandiraju poruke zbog kojih bi hrvatska reprezentacija mogla biti kažnjena.

“Znamo, o i te kako dobro znamo, da ima onih koji ne vole našu zastavu, naš dres, našu Domovinu, naše pjesme i skandiranja. Kao što znamo da ti isti sve čine kako bi naškodili i našoj domovini koja se tako lijepo ogleda u uspješnoj hrvatskoj reprezentaciji.

Problem je postao jedan poklič, davni stari uz koji se vežu negativne konotacije iz Drugog svjetskog rata. Uopće ne želimo ulaziti u procjene povjesničara i sociologa, jer držimo da je situacija uistinu ozbiljna. Drastičnim kažnjavanjem Šimunića vidjeli smo svu nepravdu koja može dostići i cijelu našu momčad, pa i nas navijače. Nama je sve jasno”, napominje se u priopćenju te zaključuje:

“Stoga, svesrdno molimo, apeliramo na sve hrvatske navijače, na braću s tribine, da se suzdržimo pokliča zbog kojeg nas neopravdano kažnjavaju. Pragmatički, da ne naškodimo ni našoj voljenoj reprezentaciji, ni sebi samima. Jer, želimo zajedno sa Srnom, Mandžukićem, Modrićem, Rakitićem i ostalima dogodine biti u Francuskoj. Za koju nas vežu tako lijepe uspomene”, stoji u priopćenju Udruge Uvijek vjerni.

Hrvatska i Gibraltar igraju nedjelju, 7. lipnja na gradskom stadionu u Varaždinu u 18 sati.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nesreca-pozega

UŽAS NA CESTI KRAJ POŽEGE, DVOJE POGINULIH “Išli su ravno prema meni. Činilo se kao su ubrzali”

Teška prometna nesreća dogodila se oko 17 u Gučanima kraj Požege. Prema informacijama s mjesta …

-->