Naslovna » Naslovna » VAŽNA OBAVIJEST: Kupci oprez, dva proizvoda DM su otrovna, ne jedite ih, pazite na djecu
dm

VAŽNA OBAVIJEST: Kupci oprez, dva proizvoda DM su otrovna, ne jedite ih, pazite na djecu

Share Button

Mole se kupci da provjere jesu li kupili Alnatura EKO loptice od prosa i Alnatura EKO loptice od prosa s kikirikijem. Vratite ih u k u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će vam biti osiguran povrat novca

Tvrtka dm-drogerie markt obavijestila je javnost kako je iz predostrožnosti povukla proizvode Alnatura EKO loptice od prosa i Alnatura EKO loptice od prosa s kikirikijem. Redovnim ispitivanjem proizvoda, proizvođač je utvrdio prisutnost tropanskog alkaloida u tragovima, tvari koja je prirodan sastojak pojedinih biljaka. O povlačenju proizvoda na svojim stranicama izvijestilo je i Ministarstvo poljoprivrede.lopte1_802137S1[1]

Tropanalkaloidi se prirodno pojavljuju u nekim porodicama biljaka a mješavine nekih tropanalkaloida tvore atropin. Negativni učinci atropina uvjetovani su unesenom količinom i očituju se u poremećaju parasimpatičkog živčanog sustava kao što su ubrzan rad srca, suhoća usta, opuštanje glatke muskulature crijeva, mokraćnog trakta i žučne vrećice. Može doći do proširenja i paralize zjenica, poteškoće govora i gutanja, nemira, umora, glavobolje, suhe i tople kože. Kod djece dolazi i do povišene temperature.

Federalni institut za procjenu rizika Njemačke (BfR) 2013. godine utvrdio je kako nema slučajeva u kojima je konzumiranje proizvoda s tragovima tropanskog alkaloida utjecalo na zdravlje.

Mole se kupci da provjere jesu li kupili Alnatura EKO loptice od prosa i Alnatura EKO loptice od prosa s kikirikijem. Ako je netko kupio navedene proizvode, dm moli kupce da ih ne konzumiraju te ih vrate u najbližu prodavaonicu dm-a, gdje će mu biti osiguran povrat novca.

Maxportal/ Foto: Mojzagreb.info

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->