Naslovna » Hrvatska » VAŽNA OBAVIJEST: Poziv umirovljencima iz Hrvatske da dostave potvrdu da su živi
umirovljenici,

VAŽNA OBAVIJEST: Poziv umirovljencima iz Hrvatske da dostave potvrdu da su živi

Share Button

FEDERALNI zavod za mirovinsko i inavlidsko osiguranje BiH poziva umirovljenike koji žive u Hrvatskoj, a mirovinu primaju iz Federacije BiH, da u što skorijem roku ovom Zavodu dostave ovjerene potvrde o životu.

Potvrda o životu šalje se jednom godišnje, krajem tekuće godine, te ista vrijedi za narednu godinu, no, kako određen broj korisnika iz Hrvatske nije koncem 2015. dostavio potvrde, Zavod ih poziva da to što skorije učine, kako ne bi došlo do nepotrebne obustave isplate mirovina.logo[1]

Obrazac potvrde o životu korisnici mogu pronaći na službenoj stranici Zavoda www.fzmiopio.ba ili ga pak preuzeti u ispostavma Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Obrazac je potrebno popuniti, ovjeriti, te poslati poštom na jednu od adresa Federalnog zavoda MIO, Dubrovačka bb 88000 Mostar ili Ložionička br.2, 71000 Sarajevo.
Mirovinu iz Federacije u Republici Hrvatskoj prima nešto više od 18 tisuća osoba, a do sada potvrdu nije dostavili njih oko pet i pol tisuća.

Umirovljenici koji ne dostave potvrde o životu bit će suočeni s obustavom isplate mirovine, a ponovna uspostava isplate moći će se realizirati tek nakon što dostave potvrdu.

Ako protekne više od šest mjeseci od trenutka obustave do prispjeća potvrde, korisnici će moći dobiti zaostatke za samo šest mjeseci unatrag od trenutka zaprimanja potvrde.

Savjetuje se korisnicima da potvrde pošalju preporučenom poštom.

Tomislav Kvesić, Ured za odnose s javnošćuFoto: Slobodna Dalmacija


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

2016-10-28-18-42-01

Brkićeva objava o Hudoj Jami izazvala bijes lijevih medija! Provjerite ima li išta sporno

POTPREDSJEDNIK Sabora Milijan Brkić jučer je nazočio pokopu posmrtnih ostataka žrtava iz Hude Jame i o …

-->