Naslovna » Izdvojeno » VELIKA ČAST Forbesovih 100 najmoćnijih žena svijeta: Merkel prva, na listi i hrvatska predsjednica!
kolinda, počasni doktorat

VELIKA ČAST Forbesovih 100 najmoćnijih žena svijeta: Merkel prva, na listi i hrvatska predsjednica!

Share Button

UGLEDNI magazin Forbes objavio je listu 100 najmoćnijih žena na svijetu, među kojima je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Grabar-Kitarović je na listi zauzela 46. mjesto, a pokraj njenog imena stoji da je ona najmlađa predsjednica Hrvatske, što je vrhunac njezine političke karijere. Podsjeća se da je bila i zastupnica u Saboru, ministrica vanjskih poslova RH, veleposlanica u SAD-u te pomoćnica Glavnog tajnika za javnu diplomaciju u NATO savezu.

– Kao predsjednica, suočava se s brojnim izazovima, među kojima je i stopa nezaposlenosti od gotovo 16 posto, treća najviša stopa nezaposlenosti mladih u EU. U svibnju je bila u službenom posjetu iranskom predsjedniku Hassanu Rouhaniju s kojim je razgovarala o jačanju diplomatskih i gospodarskih odnosa – stoji u opisu hrvatske predsjednice.

Očekivano, na prvom mjestu liste nalazi se njemačka kancelarka Angela Merkel, a odmah iza nje je Hillary Clinton, bivša prva dama SAD-a i najvjerojatnija kandidatkinja Demokratske stranke za Bijelu kuću.

U top 10 su još Janet Yellen, Melinda Gates, Mary Barra, Christine Lagarde, Sheryl Sandberg, Susan Wojcicki, Meg Whitman i Ana Patricia Botin.

Kompletnu listu možete pogledati OVDJE.

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

karolina-v-kristo-leljak

Karolina V. Krišto: Bila sam na promociji filma “Huda jama” – 1000 ljudi ostalo je ispred dvorane

PREMIJERA dokumentarnog filma Romana Leljaka „HUDA JAMA, STROGO ČUVANA TAJNA“ je pobudila iznimno zanimanje Zagrepčana. …

-->