Naslovna » Naslovna » Vesla, trči, planinari: Daniel Srb istrčao osječki polumaraton
daniel srb, polumaraton

Vesla, trči, planinari: Daniel Srb istrčao osječki polumaraton

Share Button

Vjerojatno nije dovoljno poznato da je Daniel Srb, uz to što je poznati političar i predsjednik Hrvatske stranke prava, nekada bio i vrhunski sportaš.

Osam puta je bio prvak Hrvatske, a četiri puta prvak bivše države, u veslačkoj disciplini četverac na pariće. I nakon završetka aktivne veslačke karijere Daniel Srb je ostao u sportu. Kao aktivni rekreativac predsjednik je Veslačkog kluba IKTUS Osijek.

Svake godine o obljetnici pada Vukovara predsjednik HSP-a kao član ekipe osječkoga osmerca vesla regatu Osijek – Vukovar u duljini od 70 kilometara.

>>> Osvojio Mont Blanc: Predsjednik HSP-a na krovu Europe

Prošlog ljeta zajedno s penjačkom ekipom iz Osijeka popeo se na Mont Blanc kao prvi i jedini od aktivnih predsjednika političkih stranaka u Hrvatskoj.

srb mont blanc

Srb je u nedjelju 29. ožujka uspješno istrčao 11. FERIVI polumaraton u Osijeku dužine 21,1 km. A u idući petak trči polumaraton na dionici Beli Manastir – Valpovo (spomenik na obali Drave) u čast palim braniteljima u vojnoj „Operaciji Baranja“.Kako saznajemo Srb će se okušati na pravom maratonu.

Predsjednik HSP-a, inače diplomirani ing. strojarstva, najavio je sudjelovanje na Berlinskom maratonu u rujnu 2015. godine.

M. Radev
Foto: Fafebook

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hercegovaski_franjevci-molitva

MARKO LJUBIĆ: Huda jama nad Hrvatskom – gradimo li kuću na pijesku ili na stijeni

KOMEMORACIJA i pokop žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata u Mariboru, milijunima Hrvata, bez …

-->