Naslovna » Hrvatska » Vesna Pusić: Ovo je najbolja Vlada dosad, a branitelji traže ostavku dva najpoštenija čovjeka
Vesna-Pusic

Vesna Pusić: Ovo je najbolja Vlada dosad, a branitelji traže ostavku dva najpoštenija čovjeka

Share Button

U POLITIČKOM talk-showu Pressing kod Dubravka Merlića na N1 televiziji gostovala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Ministrica Pusić je kazala da negativne ocjene koje dolaze iz EU nisu dovoljne za prijevremene izbore. Pohvalila se  (hoće li joj itko povjerovati?) da ovo najbolja Vlada u novijoj Hrvatskoj povijesti.

“Nije to dovoljno za prijevremene izbore. Ne očekuje se od referenduma i ulice da rješavaju stvari, nego od Vlade. I to ova Vlada radi prvi put bez guranja pod tepih. Otvorili smo sva pitanja. Ovo je još uvijek najbolja vlada u novijoj hrvatskoj povijesti. Imamo lošije pokazatelje jer ima puno stvari od prije koje trebamo poplaćati. Jedan mandat nije dovoljan.

U mom resoru to na sreću daje rezultate nešto ranije. U gospodarstvu ide malo teže. Neke stvari su mogle biti brže poput rezanja različitih prepreka investitorima. Sve ostalo je dugotrajniji proces jer investicije su potrebne i danas, a ne samo kad se sve savršeno posloži.”

O Miloševićevoj obitelji

Ministrica Pusić komentirala je i dojam da Srbija postaje miljenica Europe te je li Hrvatska spremna glasovati za članstvo Srbije bez rješavanja važnih pitanja iz prošlosti?pusić, merlić

“Mi smo se jasno izjasnili, a procedura je takva kakva je. Što se tiče Slobodana Miloševića stav svih nas je jednoznačan. To je čovjek koji je kriv za rat”.

Osvrnula se i na odluku haškog suda o privremenom puštanju na slobodu ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

“O tome ne mislim ništa. Mi nemamo što biti protiv ili za. To je redovna procedura suda. Što se mene tiče u ovom slučaju prostim okom se može vidjeti da je to ratni zločinac i ovo ništa ne mijenja što se tiče te činjenice.”

Prosvjed branitelja

Pusić je iskazala jasan stav oko braniteljskih prosvjeda za koje smatra ne iskazuju prave zahtjeve.

“Branitelji nemaju nikakve zahtjeve koliko mi je poznato. Što znači da nisu priznati? Nijedno pravo im nije ukinuto. To je tehnički provjerljivo. Jedini zahtjev je za ostavkom dva najpoštenija čovjeka u javnom životu, Predraga Matića i Bojana Glavaševića. Ne znam tko stoji iza toga. Tko organizira, financira i drži ljude u toj situaciji da tamo stoje bez artikuliranog zahtjeva i potrebe da s nekim sjednu i razgovaraju?”.

O Radmiru Čačiću

Prokomentirala je i pad HNS-ovog rejtinga nakon odlaska Čačića.

“Rejting je pao prije njegovog odlaska. Sigurno je da to natezanje i agresivnost šteti svakoj organizaciji. HNS je stranka koja postoji 24 godine i može mobilizirati svoje članstvo. Čačić je iz stranke izbačen zato što je kroz 10 mjeseci kontinuirano medijski napadao stranku, a onda je počeo preuzimati obveze u ime stranke, što nije moguće. To je jedna situacija u kojoj ili raspustite stranku ili ne režete komad po komad nego skroz režete problem. Naša procjena je da je stranka vrijednija i da ju je bilo važno sačuvati”, zaljučila je Pusić.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

karolina-v-kristo-leljak

Karolina V. Krišto: Bila sam na promociji filma “Huda jama” – 1000 ljudi ostalo je ispred dvorane

PREMIJERA dokumentarnog filma Romana Leljaka „HUDA JAMA, STROGO ČUVANA TAJNA“ je pobudila iznimno zanimanje Zagrepčana. …

-->