Naslovna » Hrvatska » Vesna Pusić vrijeđa Željku Markić, a Markićka osvaja četiri puta više glasova od HNS-a
pusi marki

Vesna Pusić vrijeđa Željku Markić, a Markićka osvaja četiri puta više glasova od HNS-a

Share Button

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić raduje se što udruga “U ime obitelji” nije skupila dovoljno potpisa za referendum o promjeni izbornog zakonodavstva. Ponovila da je ideja te inicijative bila da organizatori cijele stvari uđu u parlament. “Temeljni motiv je ulazak Željke Markić u parlament, mogućnost da se snizi prag, da se stvore uvjeti da se uđe u parlament”, kazala je Pusić.

“Ne znam koja će to institucija prelomiti, vjerojatno neka koja zna izračunati koliko je 10 posto od popisa birača, uključujući dijasporu jer, naravno, računaju se svi birači koji imaju pravo glasa. Po ovim brojevima koji se vide očito nije skupljeno dovoljno. Prema tome, mislim da smo s time to završili, ali ako je u Hrvatskoj potrebno da Ustavni sud odlučuje koliko iznosi 10 posto popisa birača, odlučit će Ustavni sud”, rekla je Pusić novinarima u Saboru, nakon svečanog domjenka u povodu Dana neovisnosti.

Uvjerena je da bi inicijativa, da je uspjela, u Sabor dovela mnoge stranke i pojedinačne liste, što bi “razbilo ionako kompliciranu situaciju u parlamentu”, otežalo funkcioniranje Sabora i smanjilo njegov utjecaj.

“Ali, u ovom slučaju, organizacija cijele ove parade nije bila da uđu drugi, nego da uđu organizatori cijele stvari”, dodala je.

Vesna Pusić, kao ministrica i šefica stranke ima stanovitu medijsku moć, ali o matematici nema pojma. Ili bezobzirno laže. Željka Markić je na prvom referendumu  imala više od 700 tisuća glasova, a na ovom je (trenutno) skupila 370 tisuća potpisa. Da se natječe za Sabor sigurno bi prošla. Za razliku od Vesne Pusić koja u Sabor može samo u koaliciji s SDP-om. Udruga U ime obitelji prikupila je četiri puta više potpisa nego je HNS osvojio glasova kad je bio najuspješniji na parlamentarnim izborima.

Druga dimenzija izjava Vesne Pusić “ona samo želi ući u Sabor”, je stav kao da je htjeti ući u Sabor nešto sramotno. Ili je Sabor rezerviran samo za odabrane.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sablic-ivan-hdz

NI TEPEŠ, NI ZOVKO: Ivan Sablić, vicekonzul RH u Stutgartu, umjesto Stiera u EU parlament!?

IVAN SABLIĆ, diplomirani inženjer pomorsko-ribarske tehnologije, trenutno vicekonzul RH u Stuttgartu, izgledni je novi zastupnik Hrvatske u …

-->