Naslovna » Hrvatska » VIDEO: Žestoka rasprava puna uvreda Bujanca i Ostojića na sudu u Osijeku
2016-07-04 18.47.38

VIDEO: Žestoka rasprava puna uvreda Bujanca i Ostojića na sudu u Osijeku

Share Button

Pokušaj mirenja bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i televizijskog voditelja Velimira Bujanca propao je tako da će se pred Općinskom sudu u Osijeku nastaviti sudski postupak za uvredu i klevetu.

Današnja sudska rasprava obilovala je novim međusobnim optužbama u kojima je Bujanec Ostojića nazivao  ”Ostojom Rankovićem”, dok je ovaj njega zauzvrat nazivao neonacistom i narkodilerom.

– Ne smatram se krivim. Ispričat ću se ako se g. Ostojić ili Ostoja Ranković ispriča vukovarskim braniteljima zato što je zatučen Darko Pajičić, ako se ispriča za nerede navijača u Francuskoj, za svastiku na Poljudu, progon vukovarskih branitelja -rekao je Bujanec.

Bivši ministar tužio je TV voditelja zbog izjava u njegovoj emisiji „Bujica“ od 25. studenoga 2015. godine kada je Ostojića nazvao „Ostojom Rankovićem“.

U toj emisiji emitiran je i prilog o smrti Darka Pajičića za što je Bujanec rekao kako „demaskira neke videouratke koje je Ostoja pustio preko sebi bliskoga RTL-a i još nekih medija“. U istoj emisiji Bujanec je pustio i snimku Zdravka Tomca u kojoj je on za Ostojića i Zorana Milanovića rekao da su „uzrok zla jer njih dvojica odlučuju bez ikakve političke kontrole“. Objavljena je i izjava Zvonimira Trusića koji je rekao da se Ostojić policijom koristi za obračun s neistomišljenicima.

Pokušaj mirenja je propao:

– Nema šanse da se mirim s osvjedočenim neonacistom i osuđenim dilerom, čak i kada bi mi se ispričao – rekao je Ostojić na sudu.

Na međusobne optužbe reagirao je i sudac Ivan Sajter koji je Ostojiću rekao da Bujanca ne može na sudu naivati neonacistom, dok je Bujancu rekao da se na sudu nalazi u svojstvu okrivljenika te da se prestane ponašati kao da je u TV studiju.

Kada je pokušaj mirenja propao, Bujanec je predložio da se tijekom daljeg suđenja kao dokaz na sudu predoči i medicinska dokumentacija koja dokazuje da je, kako je rekao, policija pokušala zataškati smrt Darka Pajičića.

Za svoje svjedoke najavio je sestru Darka Pajičića i njegova šogora, inače gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, čelnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića i Stevu Culej. Najavio je izjavu Pajičića u kojoj za sve izravno optužuje Ranka Ostojića te fotografa iz Vukovara koji, kako je rečeno, ima fotografije na kojima se vidi kako je policija postupala prema Pajičiću.

Ostojić i njegov odvjetnik nisu se protivili predloženim dokazima. Oni su kao uvjet njihovu predočavanju zatražili da se osigura i medicinska dokumentacija i liječnički karton Darka Pajičića iz kojeg će „vidjeti i uzrok njegove smrti“.

S obzirom na to da je sudac prihvatio predložene dokaze, obje strane suđenje za klevetu će na neizravan način pretvorit će i u svojevrsno suđenje za teške ozljede koje je  ispred policijske postaje u Vukovaru zadobio Darko Pajičić koje su završile smrtnim posljedicama.

Bujanec se nakon ročišta oglasio na Facebooku.

– Ostoja ostaje Ostoja! U facu sam mu skresao što ga ide… Veselim se sljedećem ročištu 19. listopada. Možda Ostoja Ranković tada dođe kao ministar, okružen tjelohraniteljima – pa će biti hrabriji nego danas… – poručio je Bujanec. I objavio video s suđenja

MP/Foto:scropix

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-huda-jama

Predsjednica Republike na pokopu u Mariboru: “Klanjam se svim žrtvama komunističkih zločina”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom je groblju Dobrava odala počast žrtvama komunističkih zločina ekshumiranih …

-->