BAHATOST: Milanovićeva kolona nije propustila Hitnu koja je vozila trudnicu

veljača 15, 2016 maxportal
Share Button

VOZILO Hitne pomoći pet puta je pokušalo preteći kolonu bivšeg premijera Zorana Milanovića, ali ih osiguranje nije pustilo.Vozilo Hitne pomoći nije prevozilo pacijenta kojem je život ugrožen, nego trudnicu, pa zato nisu palili rotirke. Kolona je vozila oko 60 kilometara na sat, a na cesti je bila dopuštena brzina od 80 kilometara na sat, piše 24sata

Milanović, koji po zakonu ima pravo na zaštitu još šest mjeseci, u utorak je bio na Korčuli, gdje su snimljene fotografije koje smo dobili. Dalmaciju obilazi u stranačkoj kampanji za skori izbor predsjednika SDP-a. S njim je bio i bivši ministar financija Boris Lalovac.

Nemaju prometnu kulturu jer su ih trebali pustiti iako nisu imali upaljene rotirke – kaže čitatelj koji je svemu svjedočio.milanović, korčula

U SDP-u su provjerili s osiguranjem što se dogodilo toga dana i tvrde da nema ništa sporno u tome što nisu pustili Hitnu pomoć da prođe.

– Pustili bi ih da je vozilo Hitne imalo upaljena rotacijska svjetla ili drugi znak upozorenja . Cesta je bila puna zavoja i stizala su vozila iz drugog pravca pa bi bilo opasno da su ih pustili da pretiču – kaže Danica Juričić Spasović, glasnogovornica SDP-a .

Što se tiče razine osiguranja koje ima bivši premijer, ona kaže da to određuje MUP. Sugovornik blizak Uredu za posebne poslove sigurnosti (UPPS) MUP-a kaže da se Milanović, ako želi, može odreći zaštite. Također mu je nevjerojatno da su u osiguranju bivšeg premijera čak tri automobila.

Pojasnio je da štićene osobe prve kategorije nakon prestanka dužnosti “padaju” na nivo zaštite treće kategorije. To znači da Milanović ima pravo na automobil i vozača, a u slučaju da imaju informaciju da je ugrožen, može dobiti još jedan automobil u pratnji.

-­ Koliko znam, takve sigurnosne procjene nema. Sve to plaćaju porezni obveznici – otkrio nam je sugovornik.

Kaže i da, nažalost, vozilo Hitne pomoći, pa da u njima i netko umire, nemaju prednost pred štićenom kolonom.

– Svaki šef osiguranja, kad znaš da ti štićena osoba nije ugrožena, može zapovjediti koloni da se pomakne – kaže naš sugovornik.

SDP: ”Objavite ime trudnice koju Milanović nije pustio”

Na dan kada je u tiskanom izdanju 24sata izašao članak o Milanovićevoj koloni (nedjelja), SDP je reagirao.
Sam događaj ne opovrgavaju, ali navode da je informacija u cijelosti netočna i pišu sljedeće:

“U tekstu u kome ste plasirali navedene informacije, jedini imenovani izvor koji navodite je onaj z SDP-a, dok se autor teksta neprekidno poziva na dobivene ‘snimljene fotografije’ i neimenovane svjedoke. U ovom ste slučaju čitateljima radi objektivne informacije bili dužni plasirati službeni izvor iz službe Hitne pomoći o mogućoj ugrozi pacijenta, kao i ime pacijentice”.

Zatim dodaju: “Ističemo – vozilo Hitne pomoći nije imalo upaljena rotirajuća svjetla, što je znak da pacijent nije bio ugrožen, a vozila iz policijske pratnje Zorana Milanovića nisu se mogla izmaknuti na otočnoj zavojitoj cesti sve do trenutka dok to nije bilo moguće zbog sigurnosti u prometu”, poručili su iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a.

IZVOR:24sataKomentari
Share Button