Dr. MILAN KUJUNDŽIĆ U NEDJELJOM U 2: Josipović je Hrvatsku zacrvenio od srama

rujan 29, 2014 maxportal
Share Button

Predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 najavio je kandidaturu za hrvatskoga predsjednika, a smatra da je predsjednik Ivo Josipović “spavao zimski san” dok je Hrvatska “tonula” i da sada radi samo na dobivanju bodova za predstojeće izbore.
Na pitanje tko je opasniji kandidat za predsjednika Republike, Kolinda Grabar Kitarović ili Ivo Josipović, Kujundžić je odgovorio kako nema opasnih kandidata, već da su to ljudi koje treba poštovati. Kujundžić kaže da Hrvatskoj treba više kandidata, za Kolindu Grabar Kitarović i Ivu Josipovića kaže:

– Oboje su ozbiljni kandidati, ali će biti poraženi. Josipović kao da je četiri i pol godine spavao zimski san, da bi sada nešto mijenjao poput Ustava. U drugom mandatu opet bi spavao – rekao je Kujundžić.

“Ne mogu prihvatiti da se čovjek, koji je briljantan pravnik, tek nakon četiri i pol godine sjetio da ne valja hrvatski Ustav i tek bi ga sada mijenjao. A da je to htio, imao je priliku alatima koje ima predsjednik Republike to učiniti ili bar pokrenuti”, rekao je Kujundžić.

Dr. Kujundžić je rekao da će biti kandidat na predsjedničkim izborima ako tih izbora uopće bude, jer više u to nije siguran s obzirom na to da se stalno mijenjaju izborna pravila. No uvjeren je u pobjedu, a podržavaju ga sve stranke koje trenutačno čine Savez za Hrvatsku, uključujući i HDSSB. Na pitanje o tomu što misli o protukandidatima K. Grabar Kitarović i Josipoviću, kaže da ih poštuje oboje te da je Kolinda za sada u svojim izjavama suzdržana, a da kod Josipovića sigurno ima i pokoji dobar potez, ali ih se ne može sjetiti.

Dodao je da je aktualni predsjednik najavljivao da će cijela Hrvatska pocrveniti, pa se to i dogodilo – pocrvenjela je od srama, misleći na Lex Perković i druge nepodopštine prema Europi. Drži da predsjednik Hrvatske, unatoč manjku ovlasti, može puno učiniti, a dosad su oba predsjednika samo glumatala.

Na pitanje o koaliciji HDZ-HSLS, bio je jasan u stavu da je riječ o svjetonazorski različitim opcijama pa se tu radi o goloj političkoj trgovini. Naime, kako kaže, Kosor je malo s Bandićem u Zagrebu, pa nešto s Gabrićem pa sada s HDZ-om … Osvrnuo se i na ovotjedni prebjeg HRAST-a prema HDZ-ovoj koaliciji, ističući da je riječ o kontinuitetu političke korupcije i trgovine te da Savez za Hrvatsku time nije oštećen. Nije ni za kakve predizborne koalicije s HDZ-om ili nekom drugom strankom. Može se samo govoriti o suradnji nakon izbora. „Korupcija je glavni uzrok svega lošega u politici“, naglasio je Kujundžić.

Političke elite plaše se najave promjene izbornog zakona jer više neće biti namještanja podobnih kandidata i boje se da ih narod neće izabrati ako se stave i na prvo mjesto svojih lista, smatra Kujundžić. Osim nužne promjene izbornog zakona dr. Kujundžić drži da bi također broj županija trebalo svesti na najviše šest te da bi trebalo smanjiti broj državnih činovnika, a izričito je protiv tzv. monetizacije autocesta. Dakako, govoreći o aktualnoj vladi, to je za njega „skupina amatera koji ne znaju voditi državu“.

Otvoren i jednostavan nastup dr. Kujundžića s konkretnim stavovima i bez izbjegavanja odgovora urodio je i izvrsnom ocjenom gledatelja – 8.93! Komentari
Share Button