EKSKLUZIVNO: TOMISLAV STOCKINGER: Zbog čega sam napravio akcijski plan “Barbika”

18 srpnja, 2014 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Osnivanje „Regimente“ kao kontre „Documenti“, „Nacionalističke lige“ kao kontre „Antifašističkoj ligi“ te plan „Barbika“ ispunili su svoj cilj.



stockinger mala 123

Piše Tomislav Stockinger

Barbika je vjerojatno najpoznatija lutka dvadesetog stoljeća...“

„U nazivu akcijskog plana Barbika se zrcali gotovo podsvjesno preduvjerenje da je politička pozornica lutkarska predstava, a svi vidljivi akteri na njoj tek – lutke. Lutkosvijet pred našim očima. Aktualni predsjednik, u biti muskulinizirana verzija Barbike ili – ako baš hoćete – bjelokosi Ken, pjeni se kao lutak na koncu i objašnjava kako je cijela ta spačka proistekla iz ”Vasine kuhinje”. A u pozadini svega je vjerojatno goli strah da je Lutkar odlučio promijeniti lutku. I upravo taj strah najdragocjeniji je u toj reakciji, on odaje da iza lutke ipak stoji čovjek. No to je premalo da bi se obični čovjek solidarizirao s tim likom u najnovijoj izbornoj predstavi.“ (naglasio Stockinger).

OCCamova britva

Nitko u Hrvatskoj nije bolje od autora članka pod nazivom „Lutkosvijet“, objavljenog ovih dana na jednom domoljubnom portalu, a čije izvatke sam naveo na početku ovoga teksta, pogodio pravu bit i svrhu nastanka tzv. Akcijskog plana „Barbika“. Upravo je fascinantno kako se cijela hrvatska javnost „upinje“ proniknuti u pravu svrhu i motive uratka te u njemu pronaći „nad“ – zemne, „pod“ -zemne, „međuzemne“ i valjda još i „razizemne“ razloge njegovog nastanka. Međutim, u znanosti postoji termin pod nazivom „Occamova britva“. Pojednostavljeno, pod njim se podrazumijeva princip prema kojemu je od svih pretpostavki istinita ona najjednostavnija.

Preneseno na slučaj „Barbika“: Umjesto beskrajnog mudrovanja, nagađanja, domišljanja, kombiniranja; trebalo je samo pročitati i doslovno shvatiti priopćenje koje sam odaslao medijima objavivši tko je autor akcijskog plana i koji su bili njegovi motivi. Plan je u cijelosti postigao svoju svrhu već i prije objave imena njegovog autora, ali njegov se cilj u velikoj mjeri ostvarivao i nakon toga!

Zašto sam napravio „Barbiku“

Tzv. Akcijski plan „Barbika“ nastao je vrlo jednostavno: Kada netko godinama proučava svu prljavštinu hrvatske političke scene, nije mu teško iz nje „izvući“ onaj „karakteristični uzorak“ podlosti i podmetanja kojim se naša tzv. „politička elita“, bilo „lijeva“ ili „desna“ (osobno ne priznajem takvu podjelu) služila i služi ne bi li se domogla i održavala na vlasti, pritom držeći narod kojemu služi i njegove interese „zadnjom rupom na svirali“. Plan je u tom smislu i sastavljen te legalnim putem (najobičnijom poštom) upućen na svega nekoliko relevantnih političkih adresa (nije točna tvrdnja da je upućen na mnogo adresa). Dakle, radi se samo o još jednom anonimnom dopisu poslanom legalnim putem na određene adrese, a koji ni na koji način nikoga ne ugrožava (osim ako netko sam sebi njime ne nanese štetu, a to je moguće samo iz ne-dobrih motiva, što se i dogodilo!).

A koji su motivi jednog pravnika, obiteljskog čovjeka, osobe zaposlene u državnoj službi koja svoj kruh zarađuje mukotrpnim intelektualnim radom, služeći na taj način svojemu narodu, da se odvaži na jedan ovakav korak?

Kako su Hrvati postali gubitnici

Kao prvo, iza mene ne stoji nitko, OSIM MOJE NEIZMJERNE LJUBAVI PREMA HRVATSKOM NARODU! Ja sam samo jedan mali hrvatski domoljub. A motivi su isti oni koji su me, upravo zbog te i takve ljubavi, natjerali da najprije početkom devedesetih s puškom u ruci na bojnom polju pomognem svom narodu u borbi za slobodu, a kasnije, silne godine i godine, koristeći skoro svaku sekundu slobodnog vremena, pokušam dokučiti, koristeći pritom sve moguće izvore, RAZLOGE ZBOG ČEGA je hrvatski narod, A ŠTO JE JEDINI SLUČAJ U POVIJESTI (!), od jednog pobjedničkog, ponosnog i sretnog naroda, naroda koji je bio na najboljem putu postati primjer „ptice feniks“ među narodima, naroda koji se iz stoljetnog ropstva u manje od desetljeća, ne samo oslobodio, stvorivši svoju državu, već bio na putu postati jedan od najponosnijih i najprosperitetnijih naroda, prometnuo u gubitnički narod, u gospodarski, politički i moralno upropašten narod, narod čiji mu političari svakim novim danom, mjesecom i godinom svojim potezima ubijaju vjeru u boljitak, sreću i blagostanje.

Stockinger je vrlo aktivan u Udurzi “Krug za trg” koji zahtjeva da se najljepšem zagrebačkom trgu ukine ime Trg Maršala Tita

Razlog tome jest zloća onih koji ne vole hrvatski narod i Hrvatsku kao samostalnu državu i koji se nikada nisu i nikada neće pomiriti sa njezinom nezavisnošću, ali i nesposobnost, sebičnost i gramzivost njegovih vlasti, u razdoblju od 2000. godine naovamo. Protiv hrvatskog naroda počeo se (otprilike od toga razdoblja) voditi medijsko-propagandno-psihološki specijalni rat.Nositelji specijalnog rata protiv hrvatskog naroda i njegovih temeljnih vrijednosti jesu određene društvene, političke, medijske i kulturne strukture ponikle i odgajane u bivšem jugoslavenskom komunističkom sistemu koje su, kao objekti desetljetne jugokomunističke indoktrinacije, zazirale od svega što je povezano sa mogućnošću raspada bivše SFRJ i uspostavom samostalne hrvatske države, a koje su podržavane od međunarodnih, u prvom redu probritanskih snaga kojima nikako ne odgovara samostalna, jaka i ponosna hrvatska država. Navedene strukture iskoristile su činjenicu što su, zbog specifične situacije u Republici Hrvatskoj (potreba jedinstva hrvatskog naroda radi obrane od agresije) ostale “netaknute” u burnom razdoblju raspada komunizma i pada Berlinskoga zida u Europi.

Regimenta protiv Documente

Ono što je u svemu tome najvažnije i za hrvatski narod najopasnije, jest činjenica da spomenute strukture raspolažu velikom snagom, znanjem i sredstvima za vođenje specijalnog rata, s obzirom da su mnoge od njih u bivšem sistemu bile indoktrinirane i obučene upravo na  medijsko-propagandnom polju. Ovaj specijalni rat vodi se na četiri glavna polja, protiv četiri najvažnija čimbenika za hrvatski narod, čimbenika kojima su Hrvati uvijek najviše vjerovali i najviše vjeruju, čimbenika koji su najzaslužniji za činjenicu što je hrvatski narod opstao kroz stoljeća, usprkos svim strašnim neprijateljima i nedaćama, kao i da je naposlijetku veličanstveno pobijedio i uspostavio svoju nacionalnu, međunarodno priznatu državu:  domoljublja, hrvatske obitelji, katoličke crkve i kršćanske vjere te hrvatske vojske.

Poznajući povijest (proučavam je, poglavito ratnu povijest, još od „malih nogu“) nisam mogao vjerovati što se s hrvatskim narodom događa te sam na raznim poljima nastojao pomoći u zaustavljanju toga trenda. Moram priznati da sam se svih ovih godina razočarao i u mnoge tzv. „domoljube“ koji su to samo na riječima te nije sva krivica za ovo što nam se događa samo na gore navedenim antihrvatskim strukturama.

I tako sam, znajući da protivniku, koji više od 15 godina protiv moga naroda uspješno vodi dobro razrađen specijalni rat, a kako, kao što vidimo, domoljubno djelovanje na konvencionalnim poljima do sada nije dalo veće rezultate, treba u određenom trenutku početi uzvraćati istim sredstvima, počeo „uzvraćati udarac“. U tom smislu i fantomsko osnivanje „Regimente“ (kao kontra antihrvatskoj nakaradnoj „Documenti“) i „Nacionalističke lige“ (kontra isto tako antihrvatskoj „Antifašističkoj ligi“), a pogotovo „Barbika“, ispunili su svoj cilj.

Da budemo do kraja jasni: Strukture koje su trenutno na vlasti, a pogotovo sadašnji predsjednik, jednostavno MORAJU PASTI na slijedećim izborima! To je „Conditio sine qua non“ opstanka Hrvatske izvan novog „jugo-okvira“ kakvog nam spremaju, ali i uvjet za bilo kakao oporavak ovog napaćenog naroda na svim, doslovno svim poljima. Ako bi se doista (nadam se da se to neće dogoditi) na predstojećim predsjedničkim izborima sve svelo SAMO na izbor između sadašnjeg predsjednika i Kolinde Grabar-Kitarović, mislim da za svakoga kome ova Domovina barem nešto znači dileme ne bi trebalo biti: Sadašnji predsjednik NE SMIJE osvojiti drugi mandat!

Međutim, ZNAM da hrvatski narod ipak nije toliko jadan da mu se izbor vječno mora svoditi samo na dvije opcije koje se posljednjih petnaestak godina izmjenjuju na vlasti, a koje mu ništa dobroga nisu donijele. Jednostavno ne vjerujem sadašnjem HDZ-u, jer većina vodećih kadrova u navedenoj stranci ista je kao i u Sanaderovo te vrijeme Jadranke Kosor, a i iskustvo nas uči da, osim domoljubne retorike, malo se toga promijeni po osvajanju vlasti! Ako čovjek ima određeni sklop vrijednosti, on ga mora uvijek imati. Ne mogu vjerovati čovjeku koji je bio najbliži Mesićev suradnik nakon što je Mesić (zajedno sa Manolićem ) već duboko pokazao svoje antihrvatsko lice. Ne mogu vjerovati čovjeku koji je bio jedan od glavnih „kotačića“ u obavještajnom lovu na jednog od najvećih heroja u povijesti hrvatskoga naroda! Ubijte me ali jednostavno ne mogu!

Moji prijedlozi

U Hrvatskoj je potrebno sa novim, istinski domoljubnim, stručnim, neokaljanim snagama učiniti na svim, doslovno svim poljima: političkom, gospodarskom, društvenom, kulturnom, medijskom, pravosudnom, prosvjetnom i dr., takav radikalan rez, zaokret; ne za 180 već za 360 stupnjeva – nakon kojega od svih hrvatskih neprijatelja, a koji trenutno „drmaju“ na svim tim poljima, neće ostati niti kamen na kamenu!

Točno se zna koja su to polja i što je potrebno učiniti, ali to se mora i može učiniti! Sve je pitanje SAMO POLITIČKE VOLJE. Ako postoji politička volja, „DRUGI DAN PO OSVAJANJU VLASTI“ za sva vremena „padaju“ ćirilićne ploče u Vukovaru, za sva vremena padaju svi komunistički nazivi ulica i trgova, ruše se nakaradni spomenici u Srbu, zabranjuju antihrvatske četničke „Novosti“, poništava se sramoti ugovor o prodaji INE, zabranjuje prekomjerni uvoz poljoprivrednih i drugih proizvoda, proglašava se gospodarski pojas, HNB se stavlja u isključivu funkciju razvoja hrvatskog gospodarstva, donosi se zakon o lustraciji, stavlja se izvan snage Zakon o životnom partnerstvu, zakoni se prilagođavaju prosperitetu i interesima onog „malog“ ali najvrijednijeg hrvatskog čovjeka: branitelja, radnika, poljoprivrednika, profesora, liječnika, obrtnika, slžbenika…

Znam da je TO MOGUĆE UČINITI! – usprkos svemu IMAM VJERU U HRVATSKI NAROD, jer se radi o velikom i slavnom narodu.

Još ima dovoljno vremena do izbora! Pronađimo i izaberimo iz svojih redova one najdostojnije, kojih sasvim sigurno ima, izaberimo nove, neokaljane, sposobne i dajmo im priliku!, pronađimo i izaberimo one koji ni na koji način u svojoj karijeri nisu usmjeravani u bivšem nakaradnom jugoslavenskom komunističkom sistemu!

Koliko god mi to mogućnosti dopuštale, svima koji žele krenuti u ovaj veličanstveni pothvat stvaranja NOVE HRVATSKE, pomoći ću ako i koliko mi se dopusti, ali tada se ono što smatram da treba učiniti mora prihvatiti bez rezerve!

Ovim putem stoga pozivam SVE HRVATSKE DOMOLJUBE DA ZAJEDNO KRENEMO U ISPISIVANJE JEDNE PREKRASNE HRVATSKE PRIČE, pozivam SVE KOJI TO ŽELE I MOGU DA POMOGNU OVOM PODUHVATU SUKLADNO SVOJIM MOGUĆNOSTIMA!

S obzirom da iza mene ne stoji nitko i ništa, ovim putem u dobroj namjeri ostavljam svoju mail adresu na koju me mogu kontaktirati oni koji se slažu sa ovdje iznijetim i NA BILO KOJI NAČIN ŽELE I MOGU POMOĆI U OSTVARIVANJU OVOGA, SIGURAN SAM, PLEMENITOG CILJA!

Ponajprije bih želio uskoro sazvati konferenciju za novinare (želja mi je to učiniti zajedno sa Stožerom za obranu hrvatskog Vukovara i udrugom „U ime obitelji“) radi šireg pojašnjenja ovdje navedenog te ponajprije pozivam na pomoć u organizaciji konferencije.

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->