HNiP: Tražimo da Centar Simon Wiesenthal povuče izjavu o ministru kulture Hasanbegoviću

veljača 8, 2016 maxportal
Share Button

Hrvatski novinari i publicisti potpuno neprihvatljivom i neutemeljenom smatraju izjavu Centra Simon Wiesenthal od 6. veljače 2016. godine, a naslov u kojem se konstatira da je hrvatski ministar Zlatko Hasanbegović fašist – uvredljivim i sramotnim.Centar Simon Wiesenthal iskorišten je za manipulacije i nastavak ideološkog terora nad aktualnim ministrom te pokušajem „internacionalizacije“ cijelog slučaja od onih skupina koje njegovim dolaskom i istinskim zalaganjem za pluralizam gube pravo na ideološki monopol u medijima. Podsjećamo da je dr. Hasanbegović karijeru gradio znanstvenim radom na Katedri za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje nisu zabilježeni slučajevi revizionizma 2. svjetskog rata.

Ukoliko se izjave, znanstveni radovi i sveukupno javno djelovanje stave u pravi i pošteni kontekst vremena i činjenica, lako je zaključiti da ministar Hasanbegović ne negira antifašizam kao jedan od temelja nastanka hrvatske države, niti se bavi revizijom prošlosti, što je prvoklasna podvala, sada i od direktora Centra Simon Wiesenthal instruiranog od domaćih antipropagandista.

Dužni smo upozoriti javnost da je direktor Centra Efraim Zuroff poznat po kontroverznim i neutemeljenim izjavama jer je, primjerice, prošle godine za posjeta Srbiji negirao činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid, što su potvrdili međunarodni sudovi.

Pozivamo Centar Simon Wiesenthal da povuče spornu izjavu, ukloni njezin pravno i politički sporan naslov te da se ispriča za proizvoljne i štetne objede na račun hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Maxportal/Foto:FaHKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button