HPB BANKOMAT: Ministarstvu pravosuđa i DORH-u prijavljene zloupotrebe i kršenje zakona Sani Ljubičić, bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a

23 svibnja, 2018 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Video i audio zapisi, te brojni dokumenti koje će Maxportal u narednim mjesecima objavljivati, stravična je slika stanja u hrvatskom pravosuđu čiji krakovi kriminalne hobotnice sežu od Državnog odvjetništva, USKOK-a, pa sve do najviših tijela sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.



Prema dostupnim  informacijama, cijeli slučaj tzv. „HPB Bankomat“ prijavljen je i nadležnim europskim instancama, a kako saznajemo u tijeku je i izrada dokumentarnog filma čija će promocija biti uskoro.

Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske podneseno je 2015.-te godine više zahtjeva za provođenjem inspekcijskog nadzora nad radom Županijskog državnog odvjetništva, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske radi nezakonitog i nepravilnog rada Mladena Bajića, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, gđe. Sani Ljubičić,  bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a i bivše županijske državne odvjetnice u Zagrebu, Dinka Cvitana, bivšeg ravnatelja USKOK-a i bivšeg glavnog državnog odvjetnika, Borisa Koketija, zamjenika glavnog državnog odvjetnika, gđe. Sunčice Blažević, zamjenice županijske državne odvjetnice u Zagrebu i gđe. Željka Pokupec, bivše županijske državne odvjetnice u Zagrebu, a koja je zbog nezakonitog i nepravilnog rada već razriješena s dužnosti.

U prijavama upućenim Ministarstvu pravosuđa detaljno se obrazlaže i navodi čitav niz nezakonitih radnji počinjenih od strane prijavljenih osoba Mladena Bajića, Sani Ljubičić, Dinka Cvitana, Sunčice Blažević i Željke Pokupec koje su kao službene osobe ispred DORH-a, USKOK-a i Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu u predmetu tzv „HPB Bankomat“ počinili više kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave kažnjivo po čl. 279, st. 1 i 2 KZ-a, ovjeravanja neistinitog sadržaja kažnjivo po čl. 281, st. 1 i 2 KZ-a, oduzimanja ili uništenja službenog pečata ili službenog spisa kažnjivo po čl. 318 KZ-a, sprečavanja dokazivanja kažnjivo po čl. 306, st. 1 i 2 KZ-a, lažnog prijavljivanje kaznenog djela kažnjivo po čl. 304, st. 1 i 2 KZ-a, zlouporabe položaja i ovlasti kažnjivo po čl. 291, st. 2 KZ-a, i dr.

Također, u prijavama se navode nezakonitosti počinjene od strane zamjenika glavnog državnog odvjetnika Borisa Koketija koji se tereti za počinjenje više kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave kažnjivo po čl. 279, st. 1 i 2 KZ-a, ovjeravanja neistinitog sadržaja kažnjivo po čl. 281, st. 1 i 2 KZ-a, lažnog prijavljivanje kaznenog djela kažnjivo po čl. 304, st. 1 i 2 KZ-a, te zlouporabe službenog položaja i ovlasti, a prema dostupnim informacijama, Boris Koketi još uvijek obnaša dužnost zamjenika glavnog državnog odvjetnika iako je isti u međuvremenu stegovno kažnjen zbog više zlouporaba kojima je oštećen proračun Republike Hrvatske o čemu su mediji već pisali.

Sprega Uskoka i sudskih vještaka, izrada nalaza i mišljenja protivno zakonu bez pisanog naloga USKOK-a, odavanje bankarske tajne od strane više odgovornih osoba Hrvatske poštanske banke koje su protivno zakonu, bez sudskog naloga, davali dokumentaciju sudskom vještaku Vladimiru Krklecu na temelju usmenog naloga zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić.

Protuzakonito je angažiranje sudskog vještaka Ante Blaževića za izradu vještačenja telefonskim putem od strane glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića te njihovo međusobno poznanstvo više od 20 godina, pozivanje sudskog vještaka Vladimira Krkleca na nepostojeće zakone, nepostojeće zakonske odredbe i nepostojeće pravilnike, protivno zakonu podnijeta optužnica USKOK-a u srpnju 2010.g. na temelju nalaza i mišljenja kojem su dijelovi dokumentacije ispali iz printera 2010.g., a čega se vještak Vladimir Krklec prisjetio na ročištu glavne rasprave održanom 2016.g., krivotvorenje službenih isprava, izrada nalaza i mišljenja suprotno dokaznoj dokumentaciji koja se nalazi u spisu, samo su neke od kriminalnih radnji USKOK-a i sudskih vještaka, a koje autentične video priloge i službenu dokaznu dokumentaciju će maxportal objavljivati.

Sani Ljubičić u službenu ispravu – rješenje za određivanje istražnog pritvora unosila neistinite podatke i ovjeravala ih službenim pečatom!

bankomat-660x330[1]

Maxportal je u posjedu službenog dokumenta – rješenja USKOK-a za određivanje istražnog pritvora od 30.prosinca 2009.g. kojeg je kao zamjenica ravnatelja USKOK-a potpisala Sani Ljubičić, a u kojem se lažno prikazuje kako su tvrtke „Fantazija sport d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija zabavni park d.o.o. i Fantazija projekt d.o.o. kreditirane od Hrvatske poštanske banke  u znatnim iznosima“

Nadalje se u rješenju USKOK-a navodi da je zbog toga „pritvor potreban radi prikupljanja daljnjih podataka dokazima, obzirom da je kriminalistička obrada i nadalje u tijeku u pravcu utvrđivanja daljnjih podataka o dokazima odnosno identitetu osoba…“

Na temelju takvog rješenja USKOK-a od 30. prosinca 2009.g. koji sadrži neistinite podatke, USKOK je zatražio, a istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić odobrio pritvaranje osmoptuženog Borisa Šimunića čime je i službeno pokrenut istražni postupak tzv. „HPB Bankomat“, a nakon čega su od strane USKOK-a uslijedila daljnja pritvaranja osoba, pa čak i onih koje u Hrvatskoj poštanskoj banci nikada nisu imale niti jedan keredit.

 

Pritvor za Borisa Šimunića by Maxportal.hr 

Iz provjerenih izvora i Hrvatske poštanske banke dobili smo informaciju kako niti jedno od navedenih tvrtki Fantazija iz Samobora nije kreditirano od strane Hrvatske poštanske banke, te da Hrvatska poštanska banka nikada nije plasirala nikakva, a kamoli znatna sredstva tvrtkama „Fantazija sport d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija zabavni park d.o.o. i Fantazija projekt d.o.o.“ , a kako je to neistinito navela zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić u rješenju USKOK-a od 30. prosinca 2009.g., čime je ista kao službena osoba počinila kaznena djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja, lažnog prijavljivanja  i zlouporabe položaja i ovlasti.

VJEŠTACI PROTIVNO ZAKONU VJEŠTAČILI KREDITNE PLASMANE BEZ PISANOG NALOGA USKOK-a

Zakonom o kaznenom postupku (čl. 309 ZKP-a) izričito je propisano da se izrada vještačenja može odrediti samo pisanim nalogom od strane tijela koje vodi postupak, a u slučaju predmeta tzv. „HPB Bankomat“, to nadležno tijelo je USKOK. Međutim, zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić protivno je zakonu davala usmene naloge vještacima za izradu vještačenja za pojedine kreditne plasmane, iako je zakonom (čl. 309 ZKP-a) izričito propisano izdavanje pisanog naloga za izradu vještačenja.

I sam vještak USKOK-a Vladimir Krklec svjedočio je pred Županijskim sudom u Zagrebu kako za tvrtku Inter media public nije raspolagao pisanim nalogom USKOK-a, već da je vještačenje obavljao na temelju usmenih naloga koja mu je davala zamjenica ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić.

Također, vještak Krklec pred sudom je izjavio kako mu je dokumentaciju za izradu vještačenja izdavala osobno Sani Ljubičić, te da dokumentacija nije bila označena i numerirarana, a što je protivno zakonu i propisanim procedurama.

Pogledajte video zapis sa svjedočenja sudskog vještaka Vladimira Krkleca kojem je USKOK izradu vještačenja u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ platio po 11 puta većoj cijeni od propisane.

HPB BANKOMAT: „VJEŠTACI KRKLEC I BLAŽEVIĆ VJEŠTAČILI BEZ PISANOG NALOGA USKOK-a“ 

HPB BANKOMAT: „NAKNADNI USMENI NALOG SANI LJUBIČIĆ“ (ima na you tubu)

D. Lukić/Foot:press


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->