Hrvat iz Münchena poslao nam je video: “Ovo je strašno, u Centru ima Hrvata, govori se o 15 poginulih”

srpanj 22, 2016 maxportal
Share Button

TERORISTIČKI NAPAD U MÜNCHENU

Oko 18:00 nepoznati je napadač počeo pucati u kafiću trgovačkog centra u Münchenu a potom i na stanici podzemne željeznice. Centar grada je evakuiran i pod blokadom policijskih snaga, koje još uvijek tragaju za ubojicom.

Najmanje  šest osoba je ubijeno u trgovačkom centru Olympia u Münchenu, prenose mediji. U prvim izjavama spominjalo se 15 poginulih, a policija je potvrdila da su najmanje tri osobe ubijene.fwer343.png.688x388_q85_crop_upscale

Oko trgovačkog centra u četvrti Moosach, gdje je trgovački centar Olympia, pojedinosti o incidentu nisu poznate.

Stotine policajaca je u akciji i tragaju za napadačem. Neslužbeno, pucnjavi su sudjelovala tri napadača.

Televizijske postaje su prikazale snimke na kojima se vide deseci vozila hitnih službi.

Helikopteri kruže nad područjem oko trgovačkog centra. Nakon pucnjave obustavljen je promet vlakova, tramvaja i autobusa.

Iznad šoping centra prelijeću policijski helikopteri. Četvrt Moosach navodno je u potpunosti blokirana, ali zasad nema detaljnijih informacija.

U Münchenu je na snazi stanje nazvano “poseban slučaj” – što znači da stanovništvo treba biti u svojim domovima, a ne na javnim mjestima. Angažirane su federalne antiterorističke snage.

Sve bolnice su u stanju pripravnosti i svi doktori se moraju javiti na dužnost. Helikopteri kruže nad područjem oko trgovačkog centra.

Televizijske postaje su prikazale snimke na kojima se vide deseci vozila hitnih službi. Nakon pucnjave blokiran je javni prijevoz, ali je obustavljen i prijevoz vlakovima i autobusima prema  Münchenu. Specijalci provjeravaju osobne automobile.

Sazvana je krizna sjednica bavarske vlade. Otkazane su mnoge priredbe i događanja.

Sigurnosne snage su u stanju pripravnosti u Njemačkoj nakon što je migrant napao sjekirom i nožem petero ljudi u vlaku u Bavarskoj u ponedjeljak. Vlasti su upozorile na opasnost od novih napada.

Hrvat koji nam je dojavio za pucnjavu u Münchenu prenio nam je da je u vrijeme pucnjave u trgovačkom centru bio veći broj Hrvata, a trenutno nema informacija o stradalima.

Maxportal/foto: hrt
Komentari
Share Button