Antun Ivanković iz Tovarnika: Pupovčev SDSS je zločinačka stranka, ne smiju biti u novoj vlasti!

11 listopada, 2016 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

BUJICA je objavila šokantnu ispovijest Slavice Popović, hrvatske ratne udovice iz Tovarnika, čijeg je teško ranjenog supruga Marijana, Pupovčeva desna ruka – Vojislav Stanimirović odveo u smrt!



Sud u Vukovaru i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku nisu vjerovali Slavici Popović, nego Vojislavu Stanimiroviću! DORH nije slučajno odbacio prijavu protiv Stanimirovića baš sada, kada su se skupljali potpisi za mandatara – izjavio je u Bujici Antun Ivanković i dodao:

– O svemu sam obavijestio mandatara Plenkovića, predsjednicu Kolindu Grabar – Kitarović, biskupa Đuru Hranića i dr. Zlatka Hasanbegovića! Hasanbegovića sam odabrao zato da vidi kakvi to ljudi određuju da on ne smije biti ministar kulture! Čovjek je pošten, nije zločinac, nikome nije nikada napravio nikakvo zlo, nije u kriminalu i sjajno je radio svoj posao, a sada Pupovac koji oko sebe ima neosuđene ratne zločince, diktira tko može, a tko ne može biti ministar u hrvatskoj Vladi!

Gostujući u Bujici, predsjednik Udruge „Dr. Ante Starčević – Tovarnik“ Antun Ivanković iznio je niz zapanjujućih podataka o Srbima koji su radili zločine na području Srijema, naročito u Tovarniku i Lovasu.

Po prvi puta u eteru, Ivanković je iznio konkretna imena i prezimena zločinaca, a teške optužbe iznio je na račun Vojislava Stanimirovića, jednog od čelnika SDSS-a i Pupovčevog bliskog suradnika. Iznio je zanimljivi podatak koji najbolje pokazuje zašto SDSS ne bi smio biti u vlasti: „Vojislav Stanimirović je preko Slobodana Uzelca svojedobno lobirao da se zaustavi snimanje filma o ratnom zločinu u Lovasu! To je učinio zato jer preživjeli svjedoci spominju i njega kao jednog od aktera!“

antun-ivankovic-bujica-oba1

 

Tijekom emisije Ivanković se požalio da mu je HAVC Hrvoja Hribara u čak tri navrata odbio financirati film o francuskom dragovoljcu ubijenom na Ovčari Jean-Michel Nicolieru, a prozvao je i kandidatkinju za ministricu kulture Ninu Obuljen: – Kao članica Upravnog odbora HAVC-a i ona je odobravala sredstva za snimanje anti-hrvatskog filma „15 minuta – masakr u Dvoru“, gdje se iznose laži protiv Hrvatske vojske, a za istinu o Jean-Michelu nije imala sluha. Kada bi nju izabrali za ministricu kulture, to je isto kao da postave Hribara!

BURIKA JE UBIO KOSTA GVOZDENOV, A  „OVERIO“ GA JE PETRONIJE STEVANOVIĆ! LJEPOSAVA STANIMIROVIĆ FALSIFICIRALA JE IZVJEŠTAJ O SVEĆENIKOVOJ SMRTI!

Već od samog početka, emisija je bila vrlo konkretna i šokantna. Ivanković je javno iznio imena ubojica svećenika Ivana Burika: – Velečasni Ivan Burik ubijen je 08. listopada 1991. godine. Ubio ga je pripadnik četničke postrojbe „Dušan Silni“ Kosta Gvozdenov iz Vršca, a u njegovo beživotno tijelo kasnije je pucao Petronije Stevanović, četnik iz Pančeva. On ga je, kako bi rekli Srbi „overio“. Još je uvijek živ i Srbija ga štiti, a mi se zalažemo za ulazak takve države u Europsku uniju! Stevanović je bio pripadnik iste postrojbe, koja je osim po Tovarniku, kasnije haračila i po Lovasu. Oproštajni govor na sprovodu zločinca Koste Gvozdenova u Beogradu, držala je Biljana Plavšić, a osim njega i Stevanovića, kao veliki zločinac istaknuo se i Aleksandar Nikolaidas. Ta trojica bili su najveći krvnici koji su se pojavili u Srijemu.

Ivanković je teško optužio i suprugu Vojislava Stanimirovića, Ljeposavu: – Uzrok smrt svećenika Burika je falsificiran. A falsificirala ga je Ljeposava Stanimirović, supruga Vojislava Stanimirovića! Potpis na „Lekarskom izveštaju o uzroku smrti“ je od Ljeposlave, a pečat od doktora Dragana Martinovića. Oni su fiktivno ispisivali papire, zataškavali pokolj i time sudjelovali u prikrivanju ratnog zločina.

NADREĐENI JE BIO – VOJISLAV STANIMIROVIĆ!

Ivanković je apelirao na novu hrvatsku vlast da ne dopusti ulazak Srbije u Europsku uniju tako dugo dok svi zločinci ne budu izvedeni pred lice pravde i dok ih službene vlasti u Beogradu ne prestanu štititi. No, bio je kritičan i prema hrvatskom pravosuđu: – Godine 2001. Biserka Trinevski, tadašnja državna odvjetnica u Vukovaru podignula je optužnicu za Tovarnik. Ona nije tom optužnicom obuhvatila glavne aktere zločina, one koji su stvarno odgovorni za progon i ubijanja naših ljudi. Posebice tu mislim na generala Dušana Lončara koji je tada bio pukovnik 2. proleterske gardijske brigade, koja je okupirala Tovarnik i Lovas. U ta dva mjesta je krajem rujna i u listopadu ubijeno 158 ljudi. Nesrba. Nakon borbi. Za Tovarnik nije procesuiran niti Ljubomir Jorgić iz Beograda koji je bio zapovjednik logora. Nije niti zločinac Savo Ivanović, dok se Željko Krnjajić navodi u optužnici da je bio „komandir milicije“ u Tovarniku, ali nikada nije kažnjen. Optužnicom nisu bili obuhvaćeni niti oni koji su prikrivali zločine, a tu prvenstveno mislim na dr. Ljeposavu Stanimirović, dr. Dragana Martinovića iz Šida i naravno, njihovog nadređenog dr. Vojislava Stanimirovića!

Na pitanje kako bi ocijenio rad hrvatskog pravosuđa po pitanju ratnih zločina koji su počinjeni nad Hrvatima i drugim nesrbima na području Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema, Ivanković je odgovorio: – Svjedočio sam u Vukovaru za Tovarnik, donosio sam im brojne dokumente… Vezano uz prijavu Karoline Vidović-Krišto i prof. Jurčevića, bio sam saslušavan dva sata na Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, osam puta zvali su me u Vinkovce, u Odjel za ratne zločine, sve sam im rekao, a oni – ništa! Naš DORH bavi se progonom hrvatskih branitelja, mediji to prate. Oni ne progone Stanimirovića i slične, oni progone gospođu Željku Markić radi štandova za referendum ili Miru Lacu zato što je dao službeni auto bolesnoj ženi za odlazak na liječenje!

SLAVICA POPOVIĆ: STANIMIROVIĆ JE NAORUŽAN DOŠAO PO MOG MARIJANA! UBILI SU GA ISTI DAN KADA I VELEČASNOG BURIKA!

Uslijedila je šokantna ispovijest Slavice Popović, hrvatske ratne udovice iz Tovarnika. Njezin suprug Marijan preživio je strijeljanje i teško ranjen došao se sakriti u kuću. Vojislavu Stanimiroviću prijavila ga je doktorica Ljeposava Stanimirović, nakon što je njegova svekrva došla po zavoje i lijekove za teškog ranjenika. Ubrzo je došao Stanimirović s dr. Draganom Martinovićem iz Šida i rekli su Marijanu da se mora predati jer je „ratni zarobljenik“. Odvela su ga trojica četnika i ubijen je. Slavica Popović je, između ostaloga, rekla: „Stanimirović je po Marijana došao u uniformi, imao je pištolj za pasom! Moj je Marijan preživio strijeljanje prvi puta, bio je sav žut, modar i crn od batina, cijela leđa su mu bila izranjavana… Rekli su da će ga odvesti i vratiti, a oni su ga odveli i ubili. Isti dan kada i velečasnog Burika!“

Slavica Popović ne vjeruje hrvatkom pravosuđu: „Pa što ja mogu, tući se s njime!? Bila sam u Vukovaru i sve sam im rekla, a oni nisu učinili ništa. Pustili su njih da sada s nama ovdje žive!“

Sirotoj starici prijetili su nakon što je svjedočila u Vukovaru; „Onda mi je Voja poslao svoje srbende ovdje, da me izluđuju!“ Na upit „koji Voja“, Slavica je odgovorila: „Stanimirović!“

PUPOVČEV POTPIS JE NA CIJENI, A GLASNOVIĆEV – NE TRAŽE!

Ivanković je komentirao šokantno i ekskluzivno svjedočenje Slavice Popović: – Prijetili su i Nevenki Nekić, nakon što je izašla knjiga o pokojnom Buriku! Dvojica su joj pokucala na vrata i raspitivali se… Od Stanimirovića je dobila „ljubavno pismo“… Sramota je da pravna država ne reagira na ovakve stvari! Političari izmišljaju prijetnje da bi imali zaštitu, a sirotu Slavicu nitko ne štiti, iako je svjedokinja strašnog  ratnog zločina. Kada je tek započelo suđenje za Tovarnik, to nije zanimalo niti jedan medij, a kada se sudi hrvatskim braniteljima, pune su ih naslovnice!

IVANKOVIĆ: – Zamislite kakva se politika vodi u Hrvatskoj; kada se prikupljaju potpisi za mandatara na cijeni je potpis Milorada Pupovca i SDSS-a čiji je osnivač ratni zločinac Goran Hadžić, a jedan od najvažnijih članova Vojislav Stanimirović. To nije ništa drugo nego zločinačka organizacija. S druge strane, potpis od generala Hrvatske vojske i HVO-a Željka Glasnovića, uopće nisu niti tražili! To je takva politika. Kuda mi to idemo?! Pa Glasnović je heroj i čestit čovjek, veteran je Pustinjske oluje, a Stanimirović je bio „gradonačelnik“ okupiranog Vukovara.

U Bujici je čak dva puta puštena snimka Vojislava Stanimirovića iz okupiranog Vukovara, iz koje se jasno vidi da je zaista bio „gradonačelnik“ tijekom okupacije, iako on tvrdi da nije.

IVANKOVIĆ: – I te kako je bio „gradonačelnik“ okupiranog Vukovara! Pa za njegovog mandata je čak podignut spomenik Draži Mihailoviću, koji je tamo stajao sve do 1997. godine! I sada on ne smeta nikome… Kada je bio okupatorski „ministar“ i šef saniteta Hrvati su u Tovarniku morali nositi bijele vrpce oko rukava! Bili su označeni. A Pupovac nešto glumi sa žutim trakama u Saboru… Kako ga nije sram! I on bi sada trebao biti u vlasti i još diktira da jedan Hasanbegović ne smije biti ministar!

ZORICA GREGURIĆ: BRANITELJI HOĆE HASANBEGOVIĆA!

U Bujicu se telefonom javila Zorica Gregurić iz Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara. Istaknula je da bi se o događajima poput ovih u Tovarniku, trebali snimati filmovi „pa onda ne bismo na Dan neovisnosti na RTL televiziji morali gledati Sutjesku!“

Za podrivanje istine o Domovinskom ratu optužila je HAVC Hrvoja Hribara, a žestoko je kritizirala i ideju da bi novom ministricom kulture mogla postati kontroverzna Nina Obuljen: – To je kao da lisici date da čuva kokoške! Pa ona je kao članica Upravnog odbora HAVC-a pristala na financiranje filmova s neprijateljskom propagandom. A prikrivali su i kriminal. Nadzor ministarstva kulture pokazao je da je u radu HAVC-a bilo brojnih nepravilnosti. Sada su na potezu DORH i Uskok. Nitko iz Hribarova kruga ne bi smio postati ministrom jer bi sigurno pokušao prikriti tragove. Hasanbegović im smeta zato jer će ih sigurno do kraja razotkriti, ako ostane ministar. On ima punu potporu hrvatskih branitelja, a ako Pupovac bude taj koji određujne tko ne može biti ministar u hrvatskoj Vladi, onda smo spremni ponovo izaći na ulicu!

Zorica Gregurić kratko je prokomentirala i status kontroverznog jugo-ljevičara Velimira Viskovića, koji se na facebooku požurio čestitati Andreju Plenkoviću na izboru Nine Obuljen za „novu ministricu kulture“: – Visković se nikad nije otrgnuo iz zagrljaja jugonostalgije, takvi se ne mogu pomiriti s time da žive u Hrvatskoj, a ne u zemlji koja je propala prije 25 godina!

I Antun Ivanković komentirao je rad HAVC-a i spinove o Nini Obuljen kao „novoj ministrici kulture“: – HAVC, Hribar i Obuljen odbili su nam čak tri puta financirati film o vukovarskom heroju Jean-Michel Nicolieru! Na raznim festivalima dobili smo brojne nagrade, ali od HAVC-a ni lipe! Ako izaberu Ninu Obuljen za ministricu, to je onda isto kao da je ministar Hribar! A kako bi oni radili, u koordinaciji sa SDSS-om i sličnima, već smo imali prilike vidjeti. Svojedobno je Stanimirović preko Slobodana Uzelca i još nekih političara pokušao intervenirati da se zaustavi snimanje mog filma o „Krvavoj berbi grožđa“ u Lovasu. To je učinio zato jer preživjeli svjedoci spominju i njega kao jednog od aktera zločina u Lovasu. Nisu uspjeli stopirati film, neće ni sada.

Maxportal/foto:screenshot

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->