KOLARIĆ: Za vrijeme Ostojića trošilo se šakom i kapom, 746.000 kn potrošeno je na hranu i piće

srpanj 21, 2016 maxportal
Share Button

AGENCIJA za komercijalnu djelatnost (AKD) omogućila je u srijedu novinarima uvid u račune koje je od 2009. platila za troškove gostiju vile Costabella.Iz predočenih računa nemoguće je razaznati tko su bili gosti te što su konkretno jeli i pili, a vidljivo je tek da su računi naglo porasli u 2012. godine. Informacije na Facebooku komentirala bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić.

“Ne znamo i nismo saznali skoro pa ništa. Saznali smo samo da AKD izuzetno šlampavo vodi evidenciju o tome gostima vile i da ih sakriva pod poslovni partneri i slično. Saznali smo da se za vrijeme Ostojićevog mandata u MUP-u u Costabelli plaćalo šakom i kapom sve i svašta i pitanje za koga. Tko je tada i koliko tamo boravio od naših dužnosnika i dalje je obavijeno velom tajne. Osim za Oreškovića, njegovi boravi i troškovi su transparentno prikazani.”

U 2009. vila je uglavnom fakturirala račune za hranu, iz kojih se može zaključiti da je u to vrijeme tamo radila kuhinja, budući da su se naručivale veće količine mesa i ribe, povremeno i kuhinjski pribor. Ti su računi iznosili između 500 i 1500 kuna.

Iduće godine, 2010., vila je AKD-u ispostavila samo jedan račun na 175 kuna, za pet ruža i buket cvijeća pa se čini da te godine tamo nitko nije boravio. Prvi veći račun zabilježen je u ožujku 2011., kada je za troškove konferencije o zaštiti osobnih podataka plaćeno 50.000 kuna.

Troškovi Costabelle naglo su porasli 2012., i to za posluživanje. Od tada vila fakturira račune za troškove konzumacije iz Millenium Grand hotela, a 2012. ispostavljena su tri takva računa vrijedna ukupno nešto više od 60.000 kuna, dok je konzumacija na konferenciji agencija za komercijalnu djelatnost plaćena 32.603 kune.

2013. plaćen je veći je broj računa za hotelske usluge izvan vile, a radi se o boravcima malog broja ljudi na dva ili tri dana u hotelu Četiri opatijska cvijeta.

Značajniji troškovi za posluživanje odnose se na boravak triju stranih delegacija. Tako je za konzumaciju u vrijeme boravka iračke delegacije, od 11. do 13. srpnja 2013. hotel Millenium naplatio 97.908 kuna. Krajem srpnja i početkom kolovoza iste godine u vili je pet dana boravila delegacija Slovačke, za čije je posluživanje plaćeno 45.809 kuna, a jelo i piće za delegaciju Crne gore, koja je u vili također boravila pet dana u kolovozu, 24.075 kuna.

Između 26. srpnja i 6. kolovoza iste godine u vili je boravilo 10 osoba, koje su konzumirale ukupno 37.656 kuna vrijedno jelo i piće iz Milleniuma.

Kroz naredne dvije godine zabilježeni su znatno češći boravci gostiju Vlade, državnog protokola, MUP-a i ministra unutarnjih poslova, tada Ranka Ostojića (SDP) u Costabelli, koje prati i skok u troškovima reprezentacije i hotelskih usluga.

Primjerice, u vili je u kolovozu 2015. jedan dan boravilo sedam osoba, za čije je posluživanje plaćeno 28.219 kuna, 10. srpnja sedam osoba je potrošilo 23.223 kune, a srpnja iste godine tamo je boravilo deset osoba i za posluživanje potrošilo 24.897 kuna.

Maxportal/foto:facebookKomentari
Share Button