MARKOV TRG Dujmović: Vesna Pusić dolazi iz četničke obitelji, zato ne osuđuje Šešelja?

19 studenoga, 2014 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

U emisiji Markov trg na Z1 televiziji gostovao je novinar Tihomir Dujmović koji se vratio s obljetnice stradanja Vukovara te ispričao detalje koji su bili zatajeni na HTV-u i u drugim medijima. Opisao je kako se kolona s državnim protokolom zapravo ugurala u glavnu kolonu. Kod spajanja kolona, došlo je do naguravanja, bilo je povika i negodovanja.

‘Vidio sam ministra Vrdoljaka koji je ispred mene hodao i u ta dva sata mu nitko nije prišao i razgovarao. Bila je to potpuno ignoriranje vlasti’, ispričao je Dujmović. Josipovićevu izjavu da su dvije kolone na savjest onima koji su to htjeli napraviti, ali nisu uspjeli i da je jedna kolona pobijedila drugu Dujmović je istaknuo da ga smeta jedna opsesivna dvoličnost vlasti. Vlada zamrzne jednu situaciju i onda kaže idemo sada razgovarati o kolonama, a ne o onome što je bit problema, a to je da su Vukovarce uvrijedili i ponizili sa ćirilicom.  Danas se Vukovaru vidio odmak naroda od vlasti i to odmak pun prijezira.tihi

Iz perspektive vlasti ta situacija u Vukovaru izgleda onako hladno. Primjerice, imate jednu Vesnu Pusić koja kaže imate zakon i izvolite ga sprovoditi. Tu je i činjenica što je u svemu tome bilo puno političke trgovine s Pupovčevim Srbima. Zaštita britanske politike hrvatskih Srba je toliko snažna da njihovi interesi, prije svega materijalni neće doći u pitanje. Pupovac neće odstupiti od svojih prava koja su zapravo super manjinska prava.

Govoreći o pravima manjina i odnosa sa Srbima spomenut je intervju ministrice Vesne Pusić koja je rekla da nijedan novi, dodatni uvjet za Srbiju na putu u EU Hrvatska neće postavljati. Na drugoj strani ministar pravosuđa Orsat Miljenić, traži od Srbije da na putu prema članstvu u EU sudi ratnim zločincima za Ovčaru i druga stratišta. Dok istovremeno povratnik Vojislav Šešelj zaziva granice velike Srbije te je čestitao ‘oslobađanje Vukovara’ dakle zagovara nove ratove i na sve to ministrica vanjskih poslova Hrvatske lakonski odgovara s nekakvim ciničnim komentarom.  Tužno je to, komentirao je Dujmović. Vlast pokazuje u najelementarnijim stvarima da nije u stanju voditi državu. To je jedna luđačka, birokratska hladnoća kojom pristupaju stvarima koje su zapravo gola emocija.

Ministrica Pusić je rekla da imaju posla s luđakom. Vojislav Šešelj nije luđak. Vesna  Pusić nikad neće nazvati Antu Pavelića luđakom nego zločincem.  Jer kada nekog nazivate luđakom onda je to umanjenica. Naime, kada je netko lud onda nije odgovoran za svoje zločine. Ona ne želi vidjeti da se tu radi o stvarnom četništvu, dvojice Šešeljevih učenika koji danas vode Srbiju Tomislavu Nikoliću i Aleksandru Vučiću. Sve to je ušlo u sferu Vrapča, ludnice, pa sada ispada da su Veliku Srbiju radili samo luđaci, a radila ju je kompletna politička elita i još tristo tisuća vojnika. Vesna Pusić skriva istinu i to je zastrašujuće, a ima retoriku kao ministrica vanjskih poslova Srbije. Četnici ne kolju Šveđane, nego Hrvate i Bošnjake i to svakih pedesetak godina.jurič m

Često se na raznim portalima ili u nekim knjigama može pročitati da je brat djeda od Vesne Pusić, Grga Budislav Anđelinović naredio gušenje pobune hrvatskih vojnika 05.12.1918., tzv. prosinačke žrtve, kada je ubijeno 5 civila i 10 hrvatskih vojnika na današnjem Trgu bana Jelačića. Kada su ga zastupnici u skupštini tražili da se izjasni o svom činu rekao je: ‘Gospodo, ja sam po svojoj dužnosti smatrao da trebam prvi da počnem, smatrao sam da je to moja dužnost i ja se tim krvavim rukama, koje mi predbacuju gospoda od Hrvata, ponosim’. Na temelju toga je dobio visoke vojne počasti i stan u Beogradu. Druga manje poznata činjenica je da je njen djed Danko Anđelinović bio bliski suradnik četničkog vojvode Ilije Trifunovića Birčanina, zapovjednikom četničkih snaga u Lici, Dalmaciji, Hercegovini i Zapadnoj Bosni.

O tim navodima o obitelji hrvatske ministrice vanjskih poslova Dujmović smatra da bi Vesna Pusić vjerojatno rekla kako ona nema ništa sa svojim djedom, vjerojatno se s time neće ni složiti. Međutim, smatra Dujmović, da bi u Saboru trebalo otvoriti raspravu o političkim stavovima Vesne Pusić i o načinu kako vodi ministarstvo vanjskih poslova.

Kada je izabran HDZ-ov zastupnik Davor Stier mediji su se raspisali o njegovoj obitelji u kojoj se nalazi jedan ustaški časnik, ali se u slučaju Vesne Pusić za povijest njene obitelji ne iskazuje jednaki interes.

Dujmović smatra da je to zbog pristranosti medija koji uporno skrivaju istine i relacije jedne strane, a ističu drugu. Imate jedno navijačko novinarstvo koje je ideološki zatrovalo ovu zemlju pa sada ispada da je potpuno normalno da se o ovakvim stvarima javno ne razgovara. To je strašno što se događa. Mi smo podjeljeniji nego ikad. Radi se o narkomanima Jugoslavije o narkomanskoj ovisnosti o idejama Jugoslavije, o čemu govorim o svojoj knjizi. Radi se o nevjerojatnoj ovisnosti politike Milanovića i Josipovića prema idejama Jugoslavije. Za mene je to bolest. Takvih političara nigdje nema, ni u Srbiji, ni u BiH.

U emisiji je prikazan proročki govor Franje Tuđmana iz 1996. godine kad je rekao: ‘Nećemo dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima. Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo sa crnim, nego i sa zelenim i žutim vragovima. Nećemo dopustiti i onima koji se vežu sa svim protivnicima hrvatske samostalnosti. Ne samo povezuju, nego im se i nude, ne samo da im se nude, nego im se prodaju za judine škude kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta. A povezuju se od fundamentalističkih ekstremista do kojekakvih lažni propovjednika pseudo demokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija’.

Svaka rečenica ovog govora je točna, svaki zarez se obistinio, izjavio je Dujmović. Tuđman je sve to vidio još tad prije 18 godina, sve te inicijative od SECI-a do Soroševih fondacija koje su dobivale novac za bilo kakvu ideju koja je bila protiv interesa Hrvatske države. Ili recimo intelektualna izdaja HSLS-a

Na pitanje voditelja Marka Juriča je li Dražen Budiša taj politički diletant, koje spominje Tuđman u svojem govoru Dujmović je odgovorio kako je Dražen Budiša jedan častan i pošten čovjek koji se nije u svemu tome snalazio. U ovom kontekstu pokazalo se da to što je Budiša ušao u koaliciju sa SDP-om bio jedan diletantizam.

U knjizi ‘Hrvatska u raljama djece komunizma’, Dujmović iznosi tezu da će ukoliko se dogodi još jedna mandat ovakve vlasti Hrvatska izgubiti sve elemente državnosti i postati zemljopisni pojam. Jer je aktualna vlast potpuno nesposobna izvući zemlju iz krize i sve što će raditi je potpuno guranje i povezivanje Hrvatske s regijom odnosno sa Srbijom. Pukla je Tuđmanova ideja pomirbe i svu su vlast u Hrvatskoj uzela djeca komunizma, zaključio je Dujmović.

Maxportal


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->