PIJANI MILIJARDERI: Hrt u Brazil poslao 26 ljudi, BBC 22, a njemački ARD 18

lipanj 24, 2014 maxportal
Share Button

Mediji pišu da će HRT potrošiti 370 milijuna kuna, a s HRT-a uzvraćaju da će troškovi biti manji od 50 milijuna kuna.Podatke da će projekt Svjetskog nogometnog prvenstva HRT stajati 50 milijuna eura i kako  HRT-ovu ekipu u Brazilu čini 26 ljudi, koje je u medijima iznio šef projekta Drago Ćosić, neki članovi Nadzornog odbora i Vijeća HRT-a  već u najavi Svjetskog prvenstva  nazvali  su rasipništvom. Tim više više što ih o troškovima nitko nije izvijestio.Odmah po objavi  troškova u medijima reagirao je Dražen Rajković, član  Nadzornog odbora, i zatražio da se nakon Prvenstva dostavi detaljno financijsko izvješće projekta te da se ubuduće za sve velike sportske događaje, čija su prava prijenosa veća od deset milijuna kuna, zatraži suglasnost NO-a.

– Zakon zabranjuje da se javna sredstva troše na komercijalne programe. Sad je pitanje gdje spada sport. Goran Radman smatra da su komercijalni program samo reklame. Ja ne mislim tako i bilo bi dobro da se to točno definira. Radman o projektu brazilskog prvenstva NO-u nije rekao ni riječi. Da smo unaprijed znali troškove, koji će sigurno biti veći od prihoda, mogli smo predložiti smanjenje troškova – rekao je Rajković naglasivši da se Radman ne ponaša u maniru dobrog gospodarstvenika.

Na  HRT-u ističu da ne znaju koliko će točno projekt Brazil koštati,  ali da je informacija o 50 milijuna eura netočna, te se radi  o manje od 50 milijuna kuna

– Primjedbu da u Brazil šaljemo previše djelatnika ne prihvaćamo kad se zna što se sve od kolega očekuje. Kada Hrvatska ispadne iz natjecanja, veći dio ekipe vraća se iz Brazila. HRT prava za velika natjecanja kupuje četiri godine unaprijed zbog najpovoljnijih uvjeta kupnje – uzvraćaju s HRT-a.

Ako se pokažu točnim podaci o 370 milijuna kuna troškova prijenosa Svjetskog prvenstva u Brazilu,  HRT-ovu  nepromišljenu “operaciju Brazil” građani bi mogli osjetiti povećanjem pretplate.

(maxportal)Komentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button