Pravaši protiv ukidanja Ministarstva branitelja: “Pero Ćorić nije pravaš nego provokator”

veljača 18, 2016 maxportal
Share Button

NAKON izjave Pere Ćorića, glavnog tajnika Hrvatske stranke prava Ante Starčević da se zalaže za ukidanje Ministarstva hrvatskih branitelja, medijima se proširila vijest „Pravaši traže ukidanje Ministarstva branitelja“.Na tu Ćorićevu izjavu reagirali su iz drugih pravaških stranaka. Navode da su to stavovi samo jedne pravaške stranke, a Autohtoni pravaši Dražena Keleminca tvrde da je riječ o prevari i da Ćorić nije pravaš već provokator.

Iz HSP Daniela Srba navode:

“Prenosi se izjava jednog čovjeka (Pero Ćorić) koji ni po čemu nije relevantan u pravaškim krugovima, niti po javnim manifestacijama svoje politike spada u pravaški politički krug.

U ovim vijestima se radi o izjavi jednog čovjeka iz stranke koja nelegalno i nominalno nosi pravaško ime (HSP AS), i koja se preko liste „domoljubne koalicije“ domogla saborskih mandata – dakle radi se o HDZ-ovim „pravašima“.

Pravi pravaši nisu i nikada neće biti za ukidanje Ministarstva branitelja, jer pravaši ne izdaju svoje heroje i ratnike koji su zaslužni za stvaranje neovisne Republike Hrvatske.

Pitamo se imaju li ove izjave uporište u “Tajnom aneksu sporazuma između Pere Čorića i HDZ-a” koji se pojavio u javnom prostoru u jesen 2014. godine a u kojem je bilo precizirano da se potpisnice sporazuma slažu o ukidanju Ministarstva branitelja i njegovom pretvaranja u upravu pri Ministarstvu obrane.

Na ovakve pojave i očite prevare branitelja i cijele braniteljske populacije smo upozoravali i upozoravati ćemo i dalje. Tvrdimo,  da je vladajuća koalicija u kojoj je bio i kreator ove sramotne izjave o ukidanju Ministarstva branitelja ovo prezentirala prije parlamentarnih izbora ili tijekom predizborne kampanje dobili bi još manje glasova i još manje mandata.

Slobodni smo ustvrditi da na političkom nebu u Hrvatskoj uz nekoliko časnih izuzetaka samo HSP – Hrvatska stranka prava, još uvijek dosljedno i čvrsto stoji uz hrvatske branitelje, ne manipulira s njima i nikada ih neće izdati ili prevariti.”

Žešće od od Srbovih pravaša regirali su u A-HSP:

“Autohtona – Hrvatska stranka prava nije iznenađena prijedlogom i izjavom tajnika i saborskog zastupnika HSP AS ( HDZ podružnica  Pere  Ćorića koji je rekao da Ministarstvo branitelja  je neprihvatljivo i da ga treba ukinuti.

Osim te, za nas neprihvatljive izjave, Pero Ćorić je izjavio da je Ministarstvo branitelja služilo za potkusurivanje političkih ambicija i uhljeba.

Ova izjava je dno dna političke kulture čovjeka,  koji je politički ambiciozan i uhljeb,  koji se dokopao mjesta saborskog zastupnika preko HDZ-a. Da nije bilo HDZ-a nikada ne bi mogao izjavljivati ovakve podmukle izjave protiv hrvatskih branitelja jer nikada ne bi postao zastupnik u Hrvatskom državnom saboru.

Moramo podsjetiti da je upravo HSP AS ( HDZ  podružnica ) u Vukovaru na Gradskom vijeću podržala uvođenje čirilice u tom gradu.

Mediji su  njegovu izjavu prenjeli kao izjavu pravaša. Pero Ćorić nije pravaš ! Pero Ćorić ima zlatnu iskaznicu HDZ-a ! Pero Ćorić je 2003. godine došao u redove Đapićevog HSP-a po zadatku da uništi izvorne pravaše, da uništi ideologiju pravaške misli dr. Ante Stračevića, da kompromitira pravaštvo svojom sluganskom politikom. Pero Ćorić je provokator hrvatski branitelji !

Autohtona – Hrvatska stranka prava 100 % je uz Hrvatske branitelje i protivi se pokušaju ukidanja Ministarstva hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji su stup hrvatskog društva, hrvatski branitelji su stvorili HRVATSKU DRŽAVU! , piše Dražen Keleminec i dopis medijima završava pozdravom “Za dom spremni”.

D. L. /Foto:FaH

 Komentari
Share Button