Pravaši u Srbu podigli šator, Pupovac prijeti: “Doći će nas više nego ranijih godina!”

srpanj 11, 2016 maxportal
Share Button

AUTOHTONA hrvatska stranka prava (A-HSP), podigla je šator pored spomenika u Srbu kako bi spriječila obilježavanje 27. srpnja, datuma koji Milorad Pupovac i hrvatske antifašističke udruge slave kao dan ustanka prisjećajući se događaja od 27. srpnja 1941. godine.Taj potez danas je u saboru komentirao Milorad Pupovac, kojeg brine činjenica da je policija izdala dozvolu za postavljanje šatora.

“Policija ne želi vidjeti činjenicu da je podnosilac zahtjeva, odnosno da su ljudi koji su postavili šator, sljedbenici poraženih ustaških ideologija u Drugom svjetskom ratu i ustaških snaga, promotori te politike u političkom životu Hrvatske danas, širitelji govora mržnje i pozivatelji na nasilje. Dakle, naša policija je odlučila takve ljude staviti pod svoju zaštitu, a one koji dolaze kao građani i mještani, njih legitimira”, kazao je Pupovac.

“Ako će se država prema ovome šatoru odnositi kao i prema prethodnome, možete očekivati svašta, ali ne s naše strane. Mi ćemo učiniti sve da obilježimo 27. 07. sa svim svojim partnerima, pa i s većim brojem nego prethodnih godina”, zaprijetio je Pupovac.

IZ A-HSP su nam kazali da su u skladu sa zakonom RH prijavili je i organizirali predavanja o Domovinskom ratu od 08. srpnja  do 01. kolovoza 2016. godine.

“U subotu ih posjetila nas je delegacija Srba –  Milorad Pupovac, Nebojša Rađenović i Dragan Rodić – i tražili da maknemo šator i odemo jer oni  27. srpnja imaju  proslavu četničkog ubijanja i klanja civilnom Hrvatskom stanovništvu na prostoru Like.

Autohtona – Hrvatska stranka prava ima saznanja da Milorad Pupovac od institucija Hrvatske države traži da nas silom maknu i uhiti te zabrane naša predavanja o istini o Domovinskom ratu!

Autohtona – Hrvatska stranka prava nema namjeru odstupiti i stoga pozivamo hrvatski domoljubni narod da nam se pridruže u otporu primjene sile od strane Milorada Pupovca,” kazali su u A-HSP-u uz pohvalu hrvatskoj policiji “koja objektivno i u svojim okvirima dužnosti obavlja svoju zadaću”.

M. Marković/Foto:A-HSPKomentari
Share Button