Srbi su pucali na Hrvate u Vukovaru: Da su Hrvati pucali na Srbe mediji bi ”gorili”, ovako šute

veljača 17, 2016 maxportal
Share Button

U NEDJELJU 14. veljače 2016. godine u Vukovaru je fizički napadnut i brutalno pretučen mladi Hrvat Tomislav. Nanesene su mu teške tjelesne ozljede. Metalnim šipkama su ga pretukla trojica mladića srpske nacionalnosti samo zato što je Hrvat.Nedugo nakon toga, ista ta trojica su se zaustavila kraj skupine mladih Hrvata te je jedan od te trojice iz vatrenog oružja pucao prema njima.

Vukovarska podružnica HSP-a oštro osuđuje ove zločine. U priopćenju navode:

“Kakva je i odakle dolazi takva mržnja prema svemu hrvatskom? I to ne bilo gdje. To se dogodilo u Vukovaru, simbolu hrvatske obrane od srpske agresije,  gdje rijetko koja fasada nije oštećena grafitima (na ćirilici) uvredljivog sadržaja.

Takva mržnja samo jednim dijelom dolazi od kućnog odgoja. Velikim su je dijelom poticala i prijašnja vlast čiji su članovi napuštali sjednicu Hrvatskog sabora na kojem je proglašena neovisna Hrvatska država, dok drugi sve što je katoličko, hrvatsko i domoljubno nazivaju ustaškim. Od Pupovca koji svakodnevno raspiruje i potiče tu mržnju govoreći da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi. Opet!

Još su živa sjećanja na devedesete, kada su jedni govorili da su ugroženi, a odmah poslije toga drugi napadali i ubijali Hrvate.

Napadači su privedeni (jedan je u bijegu). Zna se koji su automobil vozili. Pa zašto se ne objave registarske oznake i identiteti napadača? Svi su punoljetni. I zašto mediji o tom šute?

Pa čak i Hrvatski radio Vukovar pod naslovom „Ozlijeđen 20-godišnjak, krađe za Valentinovo“ u istu priču stavlja podmukli napad i teško fizičko ozljeđivanje sa sitnom krađom suhomesnatih proizvoda, kako bi sve prošlo što tiše. Da je situacija obrnuta, to bi bila udarna vijest na svim takozvanim hrvatskim medijima. Zato im možemo samo poručiti – SRAM VAS BILO !

Važno je napomenuti da je otac pretučenog Tomislava hrvatski branitelj, ratni vojni invalid i član predsjedništva HSP Vukovar.

Također i bivši zatočenik srpskih koncentracijskih logora. Danas je doživio da mu u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj dijete tuku, možda djeca onih koji su tukli i mučili njega u logoru.

Stoga s pravom zahtijevamo da se obznane imena počinitelja, jer će već sutra ti isti biti pušteni, slobodno se kretati i biti opasnost za našu djecu, a o sankcijama prema istim nećemo čuti ništa.

HSP Vukovar
Vinko Jozić predsjednik”

Foto:Ilustracija
Komentari
Share Button