Umalo krv na ulicama Vukovara: Srpski navijač pucao na mlade Hrvate, jedan brutalno pretučen

veljača 16, 2016 maxportal
Share Button

Skupina srpskih navijača cijelu je noć tražila hrvatske navijače, a jednog su i pretukli. Šok večeri bio je kada su zapucali prema automobilu punom mladih Hrvata

Uznemirujuće vijesti dolaze iz Grada Heroja. Vukovarci dojavljuju o novom sukobu koji se mogao pretvoriti u krvoproliće, no, nasreću policija je brzo reagirala i uhitila srpske razbojnike koji su pucali po Vukovaru.

Jedan od hrvatskih mladića prema kojem je pucano, kazao je:

“Ovo mi je bilo najbliže ratu!”

Što se dogodilo: Skupina mladića i djevojaka koji su se automobilom uputili na proslavu rođendana.

“To je bilo društvo mladih ljudi, do 25 godina, i svi redom su djeca logoraša, poginulih branitelja i silovanih žena, dakle, djeca rođena u progonstvu koja nemaju teška sjećanja rat. Samo čudom te večeri s njima nije bilo njihovih vršnjaka srpske nacionalnosti, jer se oni s njima najnormalnije druže. I sve je bilo u redu dok ih nije presreo crveni Volvo, a iz njega izletio naoružan muškarac koji je uz riječi “gde ste, bre” prema njima zapucao – uzbuđeno je prepričala građanka Vukovara, piše Dnevno.hr.

Po njezinu kazivanju, policija je intervenirala u rekordnom roku i vrlo brzo pronašla počinitelje te ih privela.

Kako doznajemo, skupina srpskih navijača cijelu je noć tražila hrvatske navijače, a jednog su i pretukli.

” Riječ je o isto tako mladim Vukovarcima srpske nacionalnosti koji su ovdje rođeni. Ne znam čemu da to pripišemo, osim kućnom odgoju. Ako su naša djeca naučena da prihvate svoje vršnjake neovisno o nacionalnoj pripadnosti, ne znam koliko je u redu da oni tu istu našu djecu love po Vukovaru i prijete im. Nakon svega, naša se djeca ne osjećaju nesigurno u vlastitom gradu”, žale se Vukovarci koji podsjećaju da je policija bila vrlo učinkovita i korektna.

Neslužbeno samo saznali da je jedan mladi Hrvat, po imenu Tomislav, brutalno pretučen. Metalnim šipkama napala su ga trojica mladića srpske nacionalnosti, od kojih su dvojica uhićeni, a jedan je u bijegu.

D. L./Foto:Ilustracija

 
Komentari
Share Button