Ivo Josipović: “Ustaška zmija još uvijek sikće, čuli ste je neki dan na prosvjedima!”

veljača 2, 2016 maxportal
Share Button

BIVŠI hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je na N1 televiziji prva pomilovanja predsjednce Kolinde Grabar Kitarović, najavljenu smjenu šefa SOA-e, prošlotjedni prosvjed  za Z1 televiziju te druge aktualne teme.

U uvodu je kazao da Leona Sulića, i osobe osuđene za slična kaznena djela, nikad ne bi pomilovao.

“Ne znam točno koliko, ali je politika bila jasna – nije bio pomilovan nitko osuđen na tešku kaznu to jest ubojstvo, silovanje, gospodarski kriminal ili slično. Nekog takvog profila nikad ne bih pomilovao.”Smatra kako sustav na koji funkcionira SOA nije dobar.

“Funkcija SOA-e, ono što ona radi je servisiranje korisnika, a premijer i predsjednica jesu glavni korisnici. Naravno da postoji interes s jedne i druge strane da na čelu žele imati osobu od povjerenja. Općenito, mislim da sustav na koji funkcionira SOA nije dobar.”

Kaže da SOA može prisluškivati i najviše dužnosnike, ako uđu u koruptivnu priču.

“Nitko ne bi trebao biti zaštićen. Ako netko uđe u koruptivnu priču zar ga ne bi trebalo kontrolirati? Zato i postoji sustav dva ključa, koji je načelno dobar – premijer i predsjednica supotpisuju imenovanja.”

Osvrnuo se i na ukidanje financiranja neprofitnih medija koje je najavio Zlatko Hasanbegović.

“Mislim da bi ukidanje financiranja neprofitnih medija bilo pogrešno. Dio scene ne može sigurno opstati na tržištu, a neki mediji zasigurno trebaju i zaslužuju potporu.”

Josipović je često govorio o ustaškoj zmiji, a na pitanje postoji li ona još, odgovorio je potvrdno.

“Čuli ste kako sikće neki dan na prosvjedima.”

MP/Foto:Screenshot N1Komentari
Share Button