IZLAZNE ANKETE: Bandić i Kerum vode, Bruna Esih duplo jača od Prgometa

svibanj 21, 2017 maxportal
Share Button

Prema rezultatima izlaznih anketa, najviše glasova birača za gradonačelnika Zagreba dobio je aktualni gradonačelnik Milan Bandić – 30,08 posto. U stopu ga sa 26,78 posto glasova prati Anka Mrak-Taritaš, kandidatkinja HNS-a koju je podržao i SDP.Ivica Lovrić, Bandićev bliski suradnik, kazao je da su rezultati na tragu njihovih očekivanja. No, euforije u Bandićevom stožeru nema jer drugi krug je izgledan i to, prema sadašnjim rezultatima anketa, s jako malom prednošću.

“Svaki izbori su neizvjesni. U Zagrebu je 650 tisuća birača. No, kao što znate, kod gospodina Bandića nikad nema straha”, kazao je Lovrić.

Dario Čeko, koji se nalazi na listi Anke Mrak-Taritaš kao zamjenik, poručio je da su građani Zagreba odlučili da žele promjene i da će to moći pokazati u drugom krugu.

Milan Bandić u svoj izborni stožer stići će oko 22:30 sati. Josipa Krajinović, reporterka Nove TV razgovarala je s njegovom zamjenicom, Jelenom Pavičić Vukičević, koja je komentirala izgledan drugi krug za Bandića, bar prema izlaznim anketama.

“Poštujemo izlazne ankete, ali još više glasove birača. Iza 22 sata bit ćemo svi skupa pametniji. Ovo je jasan pokazatelj da smo radili marljivo, ozbiljno i odgovorno. Nastavljamo istim tempom za drugi krug, Zagrepčanke i Zagrepčani znaju kako nagraditi dobro vodstvo grada”, poručila je Pavičić Vukičević.

stožeru Anke Mrak-Taritaš i više su nego zadovoljni rezultatom izlaznih anketa što je Barbari Štrbac reporterki Nove TV potvrdio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

“Kako ne bi bili zadovoljni, u dva od četiri grada naši kandidati su u izglednim pozicijama da pobijedimo. Ovo je sjajna poruka, Zagrepčani su željni promjene. Stvarno se nadam da će do nje doći”, kazao je Vrdoljak.

Bruna Esih bolja od HDZ-ovog Drage Prgometa

Izlazne ankete, koje su objavljene u 19 sati kada su zatvorena i birališta, na trećem mjestu u utrci za gradonačelnicu Zagreba pozicionirale su Sandru Švaljek, nezavisnu kandidatkinju, s osvojenih 17,67 posto glasova Zagrepčana.

Bruna Esih, koja je odlučila s bivšim HDZ-ovcem Zlatkom Hasanbegovićem, samostalno krenuti u bitku za Zagreb osvojila je, kažu izlazne ankete, 10,26 posto glasova građana Zagreba. To je gotovo dvostruko više od Drage Prgometa, HDZ-ovog kandidata za prvog čovjeka metropole osvojio je tek 5,75 posto glasova.

Kad je riječ o mjestima u Gradskoj skupštini, lista Milana Bandića osvojila je također najviše glasova prema izlaznim anketama – 25,94 posto dok je SDP s koalicijskim partnerima osvojio 22,03 posto. Treća lista je nezavisne Sandre Švaljek koja je dobila 12,87 posto glasova, a slijedi ju HDZ sa 10,52 posto.

Važno je napomenuti da pogreška kod izlaznih anketa u Zagrebu iznosi plus, minus 1,5 posto.Komentari
Share Button