Josip Jurčević: Komunisti su likvidirali su 568.000 ljudi, kroz logore je prošlo 3,7 milijuna zatvorenika

studeni 23, 2015 maxportal
Share Button

Predavači na Tribini su mr. sc. Antun Abramović, dr. Josip Jurčević, novinar Igor Vukić i publicist Roman Leljak.Prve naznake kako će komunisti doći na vlast stravičnim zločinima izriče Josip Broz Tito u zapovijedi  svim stranačkim odborima i zapovjednicima vojnih jedinica izdanoj u ožujku 1945. godine:

,,Ovih dana pružit će se prilika da Komunistička partija Jugoslavije preuzme vlast na teritoriju cijele države. Ta prilika trajat će samo nekoliko dana, a možda i nekoliko sati, i ako u to vrijeme ne likvidiramo sve naše neprijatelje ta će se prilika zauvijek izgubiti’‘.

O izvršenju ove zapovjedi sam Tito govori na mitingu u Ljubljani  26. svibnja 1945. Tada je javno izrekao:

Što se tiče ovih izdajica kojih je bilo u svakom narodu, među svim ljudima, to je sada stvar prošlosti. Ruka pravde, osvetnička ruka naroda, već je stigla većinu; samo manjina izdajica uspjela je pobjeći i staviti se pod inozemno zaštitničko krilo. Ta manjina nikada vise neće zuriti u naše lijepe planine, naša cvjetna polja. Ako se to i dogodi, trajat će kratko vrijeme”.

Također navodi: ,,Likvidirali smo dvjesto tisuća bandita, a još toliko smo ih zarobili. Stigla ih je ruka naše pravde.

Od ovih riječi svakom se razumnom čovjeku sledi krv u žilama. No nažalost likvidacije se i dalje nastavljaju i dosežu neslućene razmjere. O tome sasvim sigurno najbolje svjedoči rečenica koju je u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu u siječnju 1951. izrekao ministar unutrašnjih poslova FNRJ Aleksandar Ranković:

“Likvidirali smo 568.000 narodnih neprijatelja, a kroz logore od 1945. do 1951. prošlo je 3.777.776 zatvorenika”. (A. Ranković „Politika“, Beograd, 1. veljače 1951.).

Izrečeni broj pogubljenih trebao je zbog svoje veličine eliminirati sva daljnja preispitivanja o istinitosti tog broja koji je u stvarnosti bio sigurno puno veći. Služeći se maskom antifašizma  komunisti su isplanirali i izvršili stravične zločine nad vlastitim narodom. Svi koji su bili proglašeni neprijateljima naroda pogubljivani su bez suda a njihova tijela završavala su u spiljama, jamama, rudarskim oknima, tenkovskim rovovima i slično. Tragovi su skriveni kako se ne bi za zločine saznalo. Najveći dio pobijenih su bili su pripadnici hrvatskog naroda. Njihova tijela, kao i tijela drugih naroda  i dan danas počivaju u nekoj od gotovo 1700 jama na području ex Jugoslavije.

Na zadnjoj održanoj Tribini o Hudoj jami dr. Boštjan Turk je izrekao je bolnu istinu : „Nažalost, Slovenija je najveće grobište Hrvata“. Unatoč demokratskim promjenama koje su nastupile u našem društvu  i dan danas se sprječava saznavanje prave istine. Iako je međunarodna zajednica Rezolucijom vijeća Europe broj 1481/ 2006. donijela osudu komunističkog i drugih totalitarnih režima Hrvatska ni 2015. nije u stanju osuditi navedene zločine Tko to sprječava, tko pokušava sakriti istinu i zašto? To čine još danas živi izvršitelji i djeca izvršitelja koja su nažalost zauzela mjesto njihovih očeva u današnjoj vlasti. Pokušavaju se održati na vlasti kako bi mogli uništiti sve materijalne dokaze. Na njihovu žalost svaka istina kad-tad izađe na vidjelo.

O navedenom saznajte više na Tribini Hrvatskog kluba pod nazivom: „POSLIJERATNI KOMUNISTIČKI ZLOČINI“ koja će se održati 25. studenog 2015.  u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27 s početkom u 18,30 sati.

Predavači na Tribini su: mr. sc. Antun Abramović, prof. dr. sc. Josip Jurčević, novinar Igor Vukić i publicist Roman Leljak.

Na tribini će biti izložene najnovije knjige koje možete nabaviti po promidžbenim cijenama.

Jure Antunović/foto: arhivKomentirajte kao i prije. Jednostavno se prijavite putem Facebook-a, Gmail-a ili Twittera.


Share Button