MARINOV OTAC: Tri sina su otišla u London, majka i ja molimo u Međugorju

srpanj 15, 2017 maxportal
Share Button

Kad je Marin Ćilić osvojio US Open u Međugorju je bila velika fešta. Što će tek biti nakon Wimbledona i kakva ja atmosfera u Hercegovini govori Marinov otac  Zdenko Čilić.Nakon Čilićevog zadnjeg poena bila je erupcija oduševljena ravna onoj u Londonu.

–  Vrhunac emocija, to je bilo čudesno. Pomislio sam: ‘Gospe naša, pomozi Marinu za ovaj poen‘. I evo, prati već 28 godina, cjeli njegov život i pomogla mu je. Emotivno je bilo teško, svi su ga stavljati kao velikog favorita, ali znao sam da je Querrey moćan igrač. Servirao je fantastično, ali Marin je smogao snage i suprotstavio se. Fantastično.

US Open je osvojio, ali Wimbledon je ipak najveći?

On cijeli život sanja Wimbledon, živi to. Vjerujem da će sve dati od sebe, i da će to uzeti. Da će dosanjati svoj san.

Priželjkujete li osvetu Federeru?

Ne, ne, daleko od toga. Mi smo iz Međugorja, mi se ne osvećujemo. Federer je institucija, legenda, Marin ga jako cijeni, kao i obratno. Oni su vrhunac sporta.

Kad je Marin osvojio US Open u Međugorju je bila velika fešta. Što će tek biti nakon Wimbledona?

– Sva tri sina (Vinko, Goran i Mile, nap. a.) su mi sada otišla prema Londonu, gledat će finale tamo, uživo. Supruga Koviljka i ja ostajemo pa nismo baš u mogućnosti sami iznijeti na leđima onakvo zajedničko gledanje i feštu kakva je bila tijekom US Opena, ali slavit ćemo, svakako.

Marin djeluje sigurno, samouvjereno?

– Istina je. Promijenio je u zadnje vrijeme neke svoje rutine, napravio neke tehničke izmjene i sada to izgleda puno sigurnije. Spreman i i fizički i mentalno i sposoban je napraviti velike stvari – kaže tata Zdenko.

 

Zbrajamo polako i bodove,  ni broj jedan nije neuhvatljiv?

– Ma lako je za brojeve, polako. Bitno je da je on fokusiran, motiviran i odlučan nastaviti ovako i dalje. Ne opterećujemo se renkingom.

Čujete li se s Marinom odmah nakon mečeva? Zvao je nakon ulaska u finale?

– Ne. Čujemo se tek kasnije, u sitne sate, kad obavi sve svoje obveze pa ću se i večeras s njim čuti tek u noćnim satima

 Komentari
Share Button