Milijan Brkić, ministar branitelja: Iako ga mediji predstavljaju bahatim, socijalno je vrlo osjetljiv

veljača 23, 2016 maxportal
Share Button

NAKON što je general Mladen Markač zbog zdravstvenih razloga otklonio mogućnost da preuzme Ministarstvo branitelja, iz Varaždina je stigla potvrda predsjednika stranke Tomislava Karamarka da HDZ na mjestu ministra želi Milijana Brkića.Predsjednik HDZ-a u Varaždinu je, uoči proslave 26. obljetnice osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županije, najavio da će HDZ za ministra branitelja predložiti Milijana Brkića, glavnog tajnika stranke.

Milijan Brkić, za ratne drugove Vaso, čovjek iznimna ratnog puta, hrabar borac i zatim zapovjednik legendarnih Alfi, danas jedan od najbližih Karamarkovih suradnika. 46-godišnji Brkić rođen u Klobuku, mjestu pokraj Ljubuškog u BiH. S osam godina s obitelji se doselio u Zagreb. Kao pripadnik Specijalne jedinice policije, zagrebačkih Alfi, prošao je sva ratišta, a u Registru branitelja stoji da je u borbenom sektoru MUP-a proveo 1966 dana.

Iako ga dio medija predstavlja bahatim i arogantnim među braniteljskom populacijom Brkić slovi kao vrlo osjetljiv i socijalno pravedan.

Policijsku karijeru prekinuo je 2001. karijeru odbivši razbiti mirne prosvjede zbog uhićenja generala Mirka Norca, a branitelji mu nisu zaboravili ni da je, premda podstanar s obitelji, odbio ključeve ponuđenog stana u Zagrebu da bi stan dobio njegov potrebitiji suborac.

”Počašćen sam kandidaturom od strane stranke i Domoljubne koalicije i kolega Mosta nezavisnih lista, a kad budem i ako budem izabran, onda ću moći komentirati sve one poteze koje ću napraviti kao ministar branitelja”, izjavio je Brkić.Komentari
Share Button