Milijan Brkić održao obećanje iz Osijeka: Odlazi iz Sabora, hoće li preuzeti Ministarstvo branitelja?

veljača 3, 2016 maxportal
Share Button

HDZ-ov saborski zastupnik Milijan Brkić zamrznuo je mandat i odlazi iz Hrvatskog sabora.Brkić je potvrdio kako odlazi na novu dužnost koja je nespojiva sa saborskim mandatom, a mediji prenose da je Brkić još prije tjedan dana izrazio želju da bude savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora danas je potvrdilo Brkićev zahtjevom da mu se mandat stavi u mirovanje, a Saboru će ga zamijeniti  Leon Žulj, HDZ-ovac  iz Valpova.

Brkić je pismenim putem izvijestio predsjednika Sabora da s 31. siječnjem stavlja mandat u mirovanje, rekla je predsjednica MIP-a Margareta Mađerić, ne precizirajući razloge Brkićeva odlaska.

Podsjetimo  na važan detalj iz predizborne kampanje. Brkić je na prvom skupu Domoljubne koalicije u Osijeku kazao da će nakon uslaska u Sabor svoj mandat prepustiti zastupniku HDZ-a iz Slavonije.

Maxportal je primio neslužbenu informaciju da Milijan Brkić preuzima mjesto ministarstva branitelja. Iz HDZ-a i dalje čekamo potvrdu ove informacije.

Ministarstvo branitelja inače nije bilo želja Milijana Brkića, no u vrlo neugodnoj situaciji u kojoj se našla vladajuća koalicija nakon ostavke Mije Crnoje, ne bi bilo neočekivano da glavni tajnik stranke uskoči kao vatrogasac i solomonski riješi situaciju.

M. Marković/Foto:FaHKomentari
Share Button